Tüm gün yapmak zorunda değilsiniz. Günde birkaç saat açık kalırsa gün boyu kullanılan elektriği karşılar en azından.Şöyle bir şey var; bütün gün boyunca mining açık kalamaz zaten. Ben de oyun oynayıp, ders çalışıyorum. O yüzden şu sıralar yapmamak daha iyi olur.
Hazır yakalamışken sorayım, overclock olmadığı sürece miningde kart yanmaz değil mi?Benim ailem de çok iyi bakmıyordu, ailene çok basit bir şekilde açıklayabilirsin. Benim ailem ilk başta "Elektrik masrafını ne yapacağız?" diye söylenip duruyordu. Başladığımdan beridir sürekli kazandığım parayı gösteriyorum ve artık "Biz bunu kardeşinin bilgisayarında yapamıyor muyuz peki?" demeye başladılar. Çoğumuzun sistemi günde 7-8 saat açıktır diye düşünüyorum, en azından benim için öyleydi. Günde en az 12-13 saat bilgisayarım açık duruyordu ve sürekli bir şeyler izleyip/oynayıp duruyordum. Çok bir şey fark ettirmiyor yani. Ailenize, "Elektrik masrafı geçen aya göre ne kadar fazla gelirse aradaki farkı öderim." derseniz bir şey diyeceklerini düşünmüyorum, özellikle de aylık 80-90 dolar kazancı gördüklerinde.
Benim ailem de çok iyi bakmıyordu, ailene çok basit bir şekilde açıklayabilirsin. Benim ailem ilk başta "elektrik masrafını ne yapacağız?" diye söylenip duruyordu. Başladığımdan beridir sürekli kazandığım parayı gösteriyorum ve artık "biz bunu kardeşinin bilgisayarında yapamıyor muyuz peki?" demeye başladılar. Çoğumuzun sistemi günde 7-8 saat açıktır diye düşünüyorum, en azından benim için öyleydi. Günde en az 12-13 saat bilgisayarım açık duruyordu ve sürekli bir şeyler izleyip/oynayıp duruyordum. Çok bir şey fark ettirmiyor yani. Ailenize, "elektrik masrafı geçen aya göre ne kadar fazla gelirse aradaki farkı öderim." derseniz bir şey diyeceklerini düşünmüyorum, özellikle de aylık 80-90 dolar kazancı gördüklerinde.
karşılarsııın. Etherium şuan 13bin tl istersen senin için ufak bir hesap yapıp geleyim.Aslında haklısınız, akşamüstü 6,7 civarı açıyorum bilgisayarı ve sabah 9-10 gibi kapatıyorum. Yaklaşık 15 saat açık duruyor, nereden baksanız hiç oyun oynamıyorum can sıkıntısından. Abartı bir şekilde 2,3 saati oyuna gitse 12 saat kalıyor. Geri kalan 12 saat sadece bir şeyler izliyorum, arada küçük çaplı oyunlara giriyorum. Düz 10 saat desek, 10 saat boyunca açık kalır bilgisayar. Benim korkum; ikna oldukları zaman, faturanın fazla gelip benim onu karşılayamamam.
Asus Radeon Dual RX 5500XT 8 GB modeline sahibim, ona göre hesap yaparsanız sevinirim.Karşılarsın. Ethereum şu an 13bin TL istersen senin için ufak bir hesap yapıp geleyim.
elektrik masrafı için işlemcinizi de öğrenebilir miyim?Asus Radeon Dual RX 5500XT 8 GB modeline sahibim, ona göre hesap yaparsanız sevinirim.
İşlemcinizin TDP değerinin 65W olduğunu varsayıyorum. Daha az harcayacak ama hadi 200W anlık kullanım var ve 24 saat açık duracak diyelim. Günlük 4.8 kW harcar bilgisayarınız. 0.79 ile 4.8'i çarparak elde ettiğimiz değer 3.79TL. Bunu 30 ile çarpıyoruz ve elektrik faturanıza yansıyacak olan miktar 113TL oluyor. Şu an hali hazırda sizin bilgisayarınız 15 saat açık ve az önceki hesaptan tek farkı 200W yerine 130W harcayacak olması, çünkü ekran kartı sadece 60W güç çekiyor kazım yaparken. Normalde çok daha az harcayacaksınız, bunu da unutmayalım yarı yarıya düşüş bile mümkün. Şu anki kullanımınız ile arasındaki fark yaklaşık 20-30TL olur.Aslında haklısınız, akşamüstü 6,7 civarı açıyorum bilgisayarı ve sabah 9-10 gibi kapatıyorum. Yaklaşık 15 saat açık duruyor, nereden baksanız hiç oyun oynamıyorum can sıkıntısından. Abartı bir şekilde 2,3 saati oyuna gitse 12 saat kalıyor. Geri kalan 12 saat sadece bir şeyler izliyorum, arada küçük çaplı oyunlara giriyorum. Düz 10 saat desek, 10 saat boyunca açık kalır bilgisayar. Benim korkum; ikna oldukları zaman, faturanın fazla gelip benim onu karşılayamamam.
Elektrik masrafı için işlemcinizi de öğrenebilir miyim?
Üst tarafta sistemi tam olarak yazdım. Aileme danışıp bunu görüşeceğim, ilk defa bu işlere girişmeyi deneyeceğim. Güvenilir site arama kısmını sonraya bırakıyorum, kartıma gelecek zarar ne olur ?İşlemcinizin TDP değerinin 65W olduğunu varsayıyorum. Daha az harcayacak ama hadi 200W anlık kullanım var ve 24 saat açık duracak diyelim. Günlük 4.8 kW harcar bilgisayarınız. 0.79 ile 4.8'i çarparak elde ettiğimiz değer 3.79TL. Bunu 30 ile çarpıyoruz ve elektrik faturanıza yansıyacak olan miktar 113TL oluyor. Şu an hali hazırda sizin bilgisayarınız 15 saat açık ve az önceki hesaptan tek farkı 200W yerine 130W harcayacak olması, çünkü ekran kartı sadece 60W güç çekiyor kazım yaparken. Normalde çok daha az harcayacaksınız, bunu da unutmayalım yarı yarıya düşüş bile mümkün. Şu anki kullanımınız ile arasındaki fark yaklaşık 20-30TL olur.
Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, mining yaparken internette gezinip, bir şeyler izleyebilir ve hatta LoL, Valorant gibi oyunları oynayabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum.
Çok doğal şu an. Radeon ayarlarından bilgi işlem modunu seçmeniz gerek.RX 580 Nitro+ 8 GB OC sahibiyim başladım kazıya da 8.35 mh/s normal mi sizce? Bana pek gelmedi ve bunu yükseltmenin bir yolu var mı? Bir 15 mh/s olaydı bari
Sisteminiz şu an tam mining yapılmalık sistem, ekran kartı hariç bütün parçalarınız az elektrik kullanıyor.Tam sistemi yazayım size.
i3 10100F.
ASUS RX 5500XT 8 GB.
8 GB 2666 MHz RAM.
Tek kanal 540W çıkışlı PSU.
Çok doğal şu an. Radeon ayarlarından bilgi işlem modunu seçmeniz gerek.
Sisteminiz şu an tam mining yapılmalık sistem, ekran kartı hariç bütün parçalarınız az elektrik kullanıyor.