RX 5500 XT 8 GB MSI Mech vs. Sapphire Pulse

Tercih durumu tamamen. Benim oynadığım oyunlarda VRAM kullanımı yüksek olduğundan parasının hakkını veriyor. Rekabetçi ağırlıklı oynayan birisi için fazla VRAM'in etkisi minimum olacaktır.
Ben rekabetçi oyunlar için almayacağım. Death Stranding gibi oyunları daha iyi oynamak için almak istiyorum.

Tercih durumu tamamen. Benim oynadığım oyunlarda VRAM kullanımı yüksek olduğundan parasının hakkını veriyor. Rekabetçi ağırlıklı oynayan birisi için fazla VRAM'in etkisi minimum olacaktır.
Ayn öyle..

Tam olarak anlamadım. Yaklaşık 10 FPS için 400 TL fazladan verilir mi?

4 GB modeli 1750-1800 TL civarı, 8 GB ise 2000 TL seviyesine sık düşüyor. Bütçeyi zorlamıyorsa 8 GB alınır. 4 GB VRAM günümüz için biraz düşük geliyor bana en az 6 GB bir kart almak iyidir. Hangi oyunu oynayacağını ve avantajını göreceğini bilemezsin.

Tam olarak anlamadım. Yaklaşık 10 FPS için 400 TL fazladan verilir mi?
Kanka senin attığın modellere göre, Saphire versiyon, MSI versiyondan 38 Mhz (yani bir hiç) fazla ve 6.2mm kadar (1cm bile değil) kısa.
10 FPS farkı olmaz ki. Mantıken 400 TL fazla verilmez gibi duruyor.

Ben 4GB versiyon alacağım. 1700 TL. 8GB versiyon 23XX TL.
4GB ile 8GB arasında da 10 FPS fark bile göremedim.

Ben rekabetçi oyunlar için almayacağım. Death Stranding gibi oyunları daha iyi oynamak için almak istiyorum.

Benim RAM'im 8 GB şu an APU ekran kartım var. Ona rağmen RAM'den 2 GB çekiyor. Bunun 4 GB olanını alırsam daha fazla çeker sanırım RAM kalmaz. O yüzden 8 GB olanını tercih edeceğim. (Yazım hatasından birkaç kez ban yediğim için özen gösteriyorum.)

APU'lar ile ilgili durumu tam olarak biliyorum ama ekran kartına Ram verilebilir mi onu bilmiyorum. Otomatik olarak yapıyoruz ya da Bios'tan veriyoruz.
Benim için sıkıntı yok 16 GB çift kanal 3200 Mhz Ram'im var. Boşta duracaklarına, ekran kartına takviyede bulunsunlar.

Evet 8 GB almanız hem oyun video grafikleri için önemli hemde render gibi programlari rahatça kastirmadan calismasini sağlar. Bide gelecrk için önü açık 8gb ekran kartlarının..

1080P oynuyorsanız 4 GB VRAM gayet yeterlidir. 8 GB için 700-800 fark vermeye gerçekten gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…