RX 5500 XT 90 derece oluyor

xxxBeTaxxx

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, bilgisayarı yeni aldım sayılır. 1-2 ay oluyor. Normalde Valorant 5-6 saat oynasam bile 60 dereceyi geçmiyordu. Şimdi böyle 10 dakika oynamam yetiyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Ekran Kartı: RX 5500 XT 4 GB
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 6
RAM: 8 GB

Dosya Ekleri

• 2222.png
    2222.png
    221,9 KB · Görüntüleme: 111
Arkadaşlar, bilgisayarı yeni aldım sayılır. 1-2 ay oluyor. Normalde Valorant 5-6 saat oynasam bile 60 dereceyi geçmiyordu. Şimdi böyle 10 dakika oynamam yetiyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Ekran kartı: RX 5500 XT 4 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 6
RAM: 8 GB.

Sorun olmaz diye düşünüyorum benim kartım da 90 dereceyi geçiyor. Ama Radeon Software'den basit ayarları kullanarak ve internetten yardım alarak dereceyi düşürebilirsiniz.

Arkadaşlar pek bir bilgim yok lakin FPS düşüşü de yaşıyorum tüm sürücüler güncel. Normalde Valorant'ta 150-200 arası FPS alırken 70'lere kadar düşüyor. Bunu fark ettiğim zaman sıcaklıklar buralara kadar geldi. Normalde hot spot 60'ı geçmezdi.

Arkadaşlar pek bir bilgim yok lakin FPS düşüşü de yaşıyorum tüm sürücüler güncel. Normalde Valorant'ta 150-200 arası FPS alırken 70'lere kadar düşüyor. Bunu fark ettiğim zaman sıcaklıklar buralara kadar geldi. Normalde hot spot 60'ı geçmezdi.
FPS düşüşü 8 GB RAM'den ve depolama biriminden kaynaklanabilir.

Birincisi Valorant kendisi sakat bir oyun ve FPS düşüyorsa da ya işlemciden düşer ya da RAM'den ekran kartı çok daha sonra gelir. İkincisi 90 derece dediğin sıcaklık bağlantı yeri ve bu 5000 serisi kartlarda olağan. kartın 73 derece oluyor kasa biraz kötüyse normal bir değer bu da. Üçüncüsü Radeon Software içerisindeki stres testi bende de dona dona çalışıyor bu sorun yazılımla alakalı istersen FurMark indirip dene bir de.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı