RX 5500 XT boşta 60 derece normal mi?

@efeekaya evet çünkü benim Sapphire 5500 XT de oyunlarda 65-68 derece civarı takılıyor şu anda ama boşta sıcaklıkları 40-42 derece civarı. Bunda da 0db özelliği var. VRAM saat hızı vuruyor gibi duruyor.
Hocam benim de boşta 40-45 arası. Oyundayken 65-75 arası. Odam çok fazla güneş alıyor ve kasa ayak altında. Bir de daha öncede söylemiştim size. Oyundan oyuna değişiyor ama bazen 100 RPM'de 68 derecede oyunda bazen de 500 RPM 70 derecede. En fazla RPM değerini Valheim oynarken görmüştüm. O da 1400-1800 RPM aralığı. Kart 73-74 derece idi. Bu yaz ayında bazı iyi grafikli indie oyunlarda bile 75 dereceyi gördüğüm oluyor. Sizce belirttiğim bu durumlar normal mi ?

@efeekaya normal ama 68 derece 100 RPM biraz düşük yani kendisini orada 800 RPM seviyesine çıkarıp 65'e düşürebilirdi. Eğer kart üreticisinin yazılımı (örn: ASUS Tweak II) veya Afterburner'da farklı bir ayar varsa değiştirmiş olabilir. Bende de yükteki bu sıcaklıkları 800-1100 RPM civarında veriyor kartın ayarları otomatik.

Bundaki ayarları yaptım ve monitörüm aralık dışında hatası verdi. Televizyona bağladım ve oradan ayarlamaya çalıştım oradan ayarları sıfırlamaya çalıştım. Aralık dışında hatasını çözünce ekran kartlarında yanınca ekrana çıkan şeyler gibi görüntüler geldi ekrana. Bilgisayarı kapatıp açtım ve Radeon Software'yi fabrika ayarlarına sıfırladım. Şimdi normal görünüyor.

İlk mesajı düzenleyemediğim için aslında oraya ekleyecektim. 144Hz monitörün varsa masaüstünden sağ tıklayıp görüntü ayarları - gelişmiş görüntü ayarları deyip 120Hz seçersen de bu yüksek frekans düşecektir.

Evet hocam benim kart 8 GB model ve XFX marka. Fan ayarı otomatikte. Bu marka Sapphire , Asus vs. gibi değil hocam. Daha çok sessizliğe önem veriyorlar. Mesela 1 saat önce Palit karta sahip bir arkadaşın konusunu çözüyorduk. Palit daha çok ısıya önem veriyor ama adamın kart 2800 RPM 70 derece idi. Bu RPM değerindeki yarattığı ses de siz de bilirsiniz uçak kaldırıyor gibi oluyor. Yani Palit de sesi pek önemsemeyen marka genel anlamda. Siz normal diyorsunuz yani hocam ?

Acaba PS4 Pro fanları kaç RPM çalışıyorlar. O ses uykumdan uyandırmıştı beni.

@kino Evet hocam haklısınız. Markaya göre değişiyor. Ben Valheim oynarken bile 1700-1800'lere çıkması beni rahatsız etmişti açıkçası. Bir de kulak içi kulaklık kullanınca daha da sesini duyuyorum . Şuan oda sıcaklığı ve kasanın konum sıkıntısı önümüzdeki günlerde çözeceğim inşallah hocam. Onun dışında maddiyata bakan çözümlerde ise bütçem olursa ileride kasamın üstüne 2 tane 12cm fan ekleyip kasa içerisindeki sıcak havayı atarak kartın daha serin çalışmasını sağlarım diye düşünüyorum. Tabii ki ilk başta maddi biraz geri kalıyor. Sizce hocam oda sıcaklığını biraz daha düşürerek ve kasayı ayak altına değil de güneş almayan ahşap masaya koymanın kaç derece fark ettirir tahminen ?

Hocam Pro değil de PS4 Slim
kullanmıştım uzun bir süre. Gerçekten çok sesli çalışıyorlar ve baya ısınıyorlar. Onun çözümü ise iç temizlik ve laptop soğutucusu almak aslında. Bence tahminen bakımı yapılmayan veya laptop soğutucusu ile sıcaklığı düşürülmeyen PS4 Slim oyunda 2000 RPM'de çalışıyordur.

PS4'lerde genel bir sorundu o. Kapalı kutu, bir tane fan kükremesi normaldir. @efeekaya üst tarafa fan bence biraz gereksiz ön 3 arka 2 üst tarafı da sıvı soğutma için boş bırakmak en temizi. Sıvı soğutma takılmasa bile ısınan hava yükseleceğinden kendisi çıkıyor. Tabii kasa güneş almazsa sıcaklık, RPM düşecektir.

@kino Hocam kasamın önü yarı mesh ve önde 3 arkada 1 fan var. Zaten alırsam uygun fiyatlı 2 tane alırım. Öbür türlü sıvı soğutma alacak bütçem yok maalesef hocam. Isınan hava yükselerek çıkıyor da üstteki fanlar o havayı daha hızlı dışarı atarak (egzoz gibi) ve daha serin çalıştırır diye düşünmüştüm hocam. 2-3 hafta sonra odayı ve kasanın konumu vs. değiştirince farklı ne oldu açısından konu açabilirim unutmazsam. Umarım iyi faydası olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…