RX 5500 XT boşta 60 derece normal mi?

@kino Hocam kasamın önü yarı mesh ve önde 3 arkada 1 fan var. Zaten alırsam uygun fiyatlı 2 tane alırım. Öbür türlü sıvı soğutma alacak bütçem yok maalesef hocam. Isınan hava yükselerek çıkıyor da üstteki fanlar o havayı daha hızlı dışarı atarak (egzoz gibi) ve daha serin çalıştırır diye düşünmüştüm hocam. 2-3 hafta sonra odayı ve kasanın konumu vs. değiştirince farklı ne oldu açısından konu açabilirim unutmazsam. Umarım iyi faydası olur.

Benimki de Corsair 270R. Yıllardır 3+1 kullanıyorum üst tarafa hiç ihtiyaç duymadım. 2+1'den sonraki fan eklemeleri büyük farklılıklar yaratmıyor artık, sirkülasyon düzgün olsun yetiyor.

ASUS RX 5500 XT 4 GB modelim var. Boşta 55-60 derece arası, oyunda ise 60-70 arası oluyor sıcaklıklar. Bu normal midir?

AMD Radeon Software uygulaması yüksek VRAM kullanımından dolayı sıcaklık artışı yaşamaktadır. Bunun şu anlık çözümü 60 Hz kullanmak veya cru ile Hz düşürmektir. 21.6.2 sürümü ile bu ayarı denerseniz ayarlar bir süre sonra tekrar eski haline döner. 21.6.1 sürümü ile denerseniz sıkıntı yaşamazsınız. Fakat benim size tavsiyem 20.11.1 sürümünü yüklemeniz bu sürümde bende yüksek VRAM kullanım sorunu olmuyor. Şu an çözümler bu kadar. AMD bu sorunla geçte olsa son iki sürümdür ilgileniyor fakat ne zaman çözerler bilemem.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı