RX 5500 XT en ucuz ve en kaliteli model önerisi

Bütçe
1800
Yav bu ne şanstır be Allah'ım neydi günahım.
Maalesef mining ve yüksek fiyatlar kurbanıyım bende.
Birinci görsel arkadaşımın merak edip girdiği Telegram mining grubunda paylaşılmış sanırım. İkinci görsel ise yaşadığım şehirdeki birisinin Letgo ilanı ve fiyat olarak 4.000TL yazmış...

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    16,8 KB · Görüntüleme: 52
  • 2.jpg
    2.jpg
    57,6 KB · Görüntüleme: 49
Şu an bende 4GB model almayı düşünüyorum ama Valhalla-Death Stranding gibi oyunlar oynamak için sanırım 4GB üzeri ekran kartları daha iyi ve ileriye dönük olacak. Ancak işin bir de günümüz itibari ile stok ve fiyat sorunu da var. Sizce şu an 2.042TL'ye 4GB Sapphire Pulse Rx 5500 xt almalı mıyım? @Lyrinx @Funny.
4 GB'dan daha fazla kapasiteye sahip ekran kartı dediğiniz gibi daha ileriye dönük olacaktır. Ben normalde 8 GB 5500 XT alacaktım. 1 aydan fazladır kartın piyasasını takip ediyorum. 1900 TL'ye MSI Mech 8 GB yakalamıştım ama ısınma sorunu vs. duyumu var diye almadım. İkinci elde 1900'e sıfır kutu nitro+ falan bile buluyordum. Ama işte sıfır yakalıcam diye bekledim, patladım. Kart 3K oldu belli sebeplerden dolayı. 1500 TL'ye görünce 4 GB'lığı aldım. Oynadığım oyunlar için yeterli oluyor. 2000'e bence çok hocam. Bekleyebiliyorsanız bekleyin ya da indirim kovalayın.

Isınmayan bir model diye biliyorum, ancak dediğim gibi GTX 1650 Super alman daha iyi olur gibi. Şu videoya bakarak konuşuyorum, çoğu oyunda bir tık daha iyi FPS alıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu an indirimsiz 2000 TL ancak bu sitede geçen 1733 TL bile olmuştu, ben sana öneride bulundum sadece. Karar senin.

Aynı dönemde (Aralık 2019) yapılan 5500 XT 8 GB ve RX 580 8 GB testleriyle günümüzdekiler bile çok farklı. Şu anda 5500 XT 4 GB'ın, 1650 Super karşısında geri kaldığını düşünmüyorum. Cyberpunk 2077'de bile aynı (+1 FPS) performansı vermişti.

2019;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

2020;

Son düzenleme:
Şu an bende 4GB model almayı düşünüyorum ama Valhalla-Death Stranding gibi oyunlar oynamak için sanırım 4GB üzeri ekran kartları daha iyi ve ileriye dönük olacak. Ancak işin bir de günümüz itibari ile stok ve fiyat sorunu da var. Sizce şu an 2.042TL'ye 4GB Sapphire Pulse Rx 5500 xt almalı mıyım? @Lyrinx @Funny.
Alma bence, RX 5500 XT'nin 8 GB modelleri şu an stok sorunu yaşıyor olsa gerek çünkü 3000 TL fiyatları var. Stoklara geldiği zaman ve indirim olduğu zaman RX 5500 XT 8 GB 2000 TL bile oluyor, o zama alırsın. Olmadı en kötü Teknobiyotik'ten indirimli Galax GTX 1650 Super alırsın, o da geçen 1733 TL idi. Veya İncehesap cuma günü indirimlerini takip edebilirsin.

4 GB'dan daha fazla kapasiteye sahip ekran kartı dediğiniz gibi daha ileriye dönük olacaktır. Ben normalde 8 GB 5500 XT alacaktım. 1 aydan fazladır kartın piyasasını takip ediyorum. 1900 TL'ye MSI Mech 8 GB yakalamıştım ama ısınma sorunu vs. duyumu var diye almadım. İkinci elde 1900'e sıfır kutu nitro+ falan bile buluyordum. Ama işte sıfır yakalıcam diye bekledim, patladım. Kart 3K oldu belli sebeplerden dolayı. 1500 TL'ye görünce 4 GB'lığı aldım. Oynadığım oyunlar için yeterli oluyor. 2000'e bence çok hocam. Bekleyebiliyorsanız bekleyin ya da indirim kovalayın.
Yani şu anda eski sisteme ait ekran kartı kullanıyorum. Onunla da sadece CS:GO oynayabiliyorum. 7/24 CS:GO oynamaktan çok sıkıldım ama şu anki durumdan dolayı mecburen bekliyorum. Stoklar geldiğinde (Genel olarak Mart-Nisan zamanı söylentisi var) fiyatlar normale dönmezse bu kez 4GB modeli 2.500 gibi bir fiyata almaktan korkuyorum.
Alma bence, RX 5500 XT'nin 8 GB modelleri şu an stok sorunu yaşıyor olsa gerek çünkü 3000 TL fiyatları var. Stoklara geldiği zaman ve indirim olduğu zaman RX 5500 XT 8 GB 2000 TL bile oluyor, o zama alırsın. Olmadı en kötü Teknobiyotik'ten indirimli Galax GTX 1650 Super alırsın, o da geçen 1733 TL idi. Veya İncehesap cuma günü indirimlerini takip edebilirsin.
Stokların gelmesine daha 2-3 ay gibi bir süre var, tabi bu sadece işin söylenti kısmı. Net bir şey yok ama yine bekleyeceğim gibi görünüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı