RX 5500 XT FX 6300 ile darbogaz yapar mi?

İsog3n

Megapat
Benim eski sayılabilecek bir sistemim var.

Anakart: ASUS M5A97 r2.0
İşlemci: AMD FX6300
Ekran kartı: GTX 750 Ti 2 GB

5 Senedir kullanıyorum. Herhangi bir ciddi sıkıntı problem ile karşılaşmadım. Yeni nesil sistem toplama hevesim var ama halihazırdaki çalışan sistemim olduğu için masrafa girmek istemiyorum. Sadece ekran kartı yükseltmesi yapmak gibi bir düşüncem var. Yeni çıkan bir ekran kartı var AMD'nin;

MSI Radeon RX 5500 XT mech OC 8 GB 128Bit

Benin ekran kartı da 128 Bit çok sıkıntı yaratır mı? Anakartın çıkışı PCI 2.0, bu ekran kartında PCI-e 4.0 diyor. Uyumlu olur mu bu konuda fikrinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. :)

H80i v2 sıvı soğutma + işlemci overclock yapılmış durumda, şuana kadar hiç sıkıntı sorun çıkarmadan çalışıyor. Fps değerleri de, işlemciye göre gayet iyi çıkıyor. Farklı işlemciyle (daha iyisiyle) denedim ve bariz şekilde 150 fps alıyorsa 180-190 fps oldu. Ancak grafik kartı %100 ile çalışıyor bu işlemciyle de.

H80i v2 sıvı soğutma + işlemci overclock yapılmış durumda, şuana kadar hiç sıkıntı sorun çıkarmadan çalışıyor. Fps değerleri de, işlemciye göre gayet iyi çıkıyor. Farklı işlemciyle (daha iyisiyle) denedim ve bariz şekilde 150 fps alıyorsa 180-190 fps oldu. Ancak grafik kartı %100 ile çalışıyor bu işlemciyle de.

Gördüğünüz üzere sitenin verdiği sonuç tutarsız. 😉

Konu sahibi arkadaşa şöyle bir önerim olacak eğer sistemi yeniden almayacak, parça parça revizyon yapacaksa almalı.

Bu siteye %100 güvenilmese de, FX8320 ile kullanıyorum. Benimkine de %15.66 yapar demiş. 😁

Eski bir FX8350 GTX 1070 kullanan birisi olarak zaten yapar ancak güzel bir overclockla sorun giderilir veya minimuma indirilebilir tabii ancak kartın tam hakkını alamazsınız çünkü 32Nm'lik işlemci eski nesil bir de günümüze göre çekirdek performansları gerçekten iyi değildi AMD'nin o zaman. Bende arkadaş gibi önden ekran kartını alıp sonrasında yavaş yavaş sistemi toplamıştım bence en mantıklısı bu şekilde olur.

Elbette darboğaz yapabilir o ayrı konu, ancak sitenin güvenilmez oluşunun sebebi diğer bileşenleri içermiyor olması. Ram/anakart/psu dahil edilmemiş. Ram kapasitesi artınca veya mhz değişince fark olmayacak mı? Psu yeterli mi? Anakart performansa etki etmiyor mu?

Benim savunduğum darboğaz konusu değil, o konuda fikrimi yazdım zaten. Benim savunduğum sitenin tutarsızlığı.
Günümüzün sistemlerinde Single Channnel RAM'ler zaten darboğaza sebep. Ki verdiğiniz hesaplamada Ramleri 8gb dan 16 gb'a yükselttiğinizde oranda değişiklik olmuyor. Yahu darboğaz için anakart'ın etkisi RAM kadar olabilir mi? Mantıklı mı yani. Sadece CPU saatini değiştirdiğinizde (Overclock) iyileşme gösteriyor.
Yani bence tutarsız bir site.

Son düzenleme:
Zamanında cooler master ın işlemci soğutucusunu almıştım işlemci için..Onu kullanıyorum.Sistemi de çok fazla zorlamadım.Tek tuşla overclock yapıp bu kartı bir süre daha işlemci ile kullanabilir miyim?Darboğaz sitedeki kadar yüksek seviyede mi olur yoksa %10-%20 seviyesinde mi?

Yada en azından bu işlemci ile uyumlu 4 gb ekran kartı öneriniz var mıdır? 1050 ti mesela ama şu an kimse bu karttan iyi şekilde bahsetmiyor gibi

Hocam zaten site litaratür alınabilecek bir site değil ancak ufakta olsa bilgi sahibi olmanızı sağlıyor ben genelde YouTube'dan o kombinasyonların pratikte nasıl çalıştığına bakarak karar vermekden yanayım. Mesela 8350'de böyle yaptım GTX1070 darboğaz olacağını bile bile aldım ki gerçektende yaptı yani özellikle Tomb Raider'da işlemci sürekli %100'de ekran kartı %50-60 arası seyrediyordu sonra 6 ayda sistemi topladım arkadaşada o konuda fikir sahibi olması açısından öneride bulundum :)
Benim savunduğum darboğaz konusu değil, o konuda fikrimi yazdım zaten. Benim savunduğum sitenin tutarsızlığı.
Günümüzün sistemlerinde Single channnel RAM'ler zaten darboğaza sebep. Ki verdiğiniz hesaplamada RAM'leri 8 GB'dan 16 GB'a yükselttiğinizde oranda değişiklik olmuyor. Yahu darboğaz için Anakart'ın etkisi RAM kadar olabilir mi? Mantıklı mı yani. Sadece CPU saatini değiştirdiğinizde (overclock) iyileşme gösteriyor.
Yani bence tutarsız bir site.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Bunları izlemenizi öneririm RAM'in çokluğu değil de daha çok frekansı önemli rol oynar oda her oyunda değil tabii.
Zamanında Cooler Master'ın işlemci soğutucusunu almıştım işlemci için. Onu kullanıyorum. Sistemi de çok fazla zorlamadım. Tek tuşla overclock yapıp bu kartı bir süre daha işlemci ile kullanabilir miyim? Darboğaz sitedeki kadar yüksek seviyede mi olur yoksa %10-%20 seviyesinde mi?

Ya da en azından bu işlemci ile uyumlu 4 GB ekran kartı öneriniz var mıdır? 1050 Ti mesela ama şu ankimse bu karttan iyi şekilde bahsetmiyor gibi.

Hocam siz bütçeniz varsa kartı alın benim gibi sonrasında çok sıkıntı olursa yavaşça toplarsınız. En kötü ihtimalle vysnc açar 60FPS'de tutarsız oyunları darboğazın önüne geçersiniz sıkıntı olmaz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı