Arda goktas
Hectopat
Daha fazla
Ekran kartınızın sorunlu olmasından şüpheniz varsa FurMark testi yapın. Test sırasında ekranda kapanma mavi ekran kasma donma gibi sorunlar varsa bir sorun arayabiliriz. Ancak ekran kartından olduğunu pek sanmıyorum. Testi yapıp sonuçları paylaşır mısınız? Forumdaki rehberlerde FurMark testinin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz telefonda olduğum için link atamıyorum.
Testi yaptım nasıl yapıldığını tam bilmiyorum ve de bir videoda baktığım ile aynı değil başka sürümünü indirdim galiba ve de kasma oldu sıcaklık 67 gördü en fazla ama dediğim gibi nasıl yapılıyor bilmiyorum MSAA 8X yaptım ekran boyutuna 1920x1080'e aldım kendi ekranımın görüntüsüne sonra başlattım ama 13 FPS sabit gibi birşeydi umarım kartta bir sorun yoktur.
Arkadaşlar 1080p de çalıştırdığımda FurMark'ı 8X MSAA teste başladığımda 0X düye gözüküyor bende 4K da çalıştırdım başta kırmızı çarpı işaretü ile bir error veriyor kapata basınca açılıyor 4 k da ama 14 FPS onda 8X oluyor ama birden 1080p de çalıştırdığımda üstte 100'e kadar giden bir bar oluşuyor 100 olunca otomatik kapatıyor ve sonuçları veriyor 4K olan sen ne zaman kapatırsan o zaman kapanıyor öyle değil.
Testi yaptım nasıl yapıldığını tam bilmiyorum ve de bir videoda baktığım ile aynı değil başka sürümünü indirdim galiba ve de kasma oldu sıcaklık 67 gördü en fazla ama dediğim gibi nasıl yapılıyor bilmiyorum MSAA 8X yaptım ekran boyutuna 1920x1080'e aldım kendi ekranımın görüntüsüne sonra başlattım ama 13 FPS sabit gibi birşeydi umarım kartta bir sorun yoktur.
Arkadaşlar 1080p de çalıştırdığımda FurMark'ı 8X MSAA teste başladığımda 0X düye gözüküyor bende 4K da çalıştırdım başta kırmızı çarpı işaretü ile bir error veriyor kapata basınca açılıyor 4 k da ama 14 FPS onda 8X oluyor ama birden 1080p de çalıştırdığımda üstte 100'e kadar giden bir bar oluşuyor 100 olunca otomatik kapatıyor ve sonuçları veriyor 4K olan sen ne zaman kapatırsan o zaman kapanıyor öyle değil.
Arakadşlar attığım fotoğraf 4K da değil 1080p de çalıştırmış olduğum onda 78 FPS alabiliyorum ama dediğim gibi MSAA 8X olmuyor.
Bu da diğer fotoğraf.
1080p de başlattığımda MSAA 0x oluyor otomatik bende 4k da yaptım fps 13-16 arasıydı sıcaklık 67 dereceyi gördü en fazlaTamam sana dediğim seçenekleri işaretle ve testi yaklaşık 10 dk boyunca yap eğer zamanın varsa 20 dk da yapabilirsin tabii bunu yaparken sıcaklık değerlerine dikkat et. 1080p 8X msa ya ayarla ve GPU stress test adlı ikona bas. Bu testi istediğin zaman sen sonlandırıyorsun. 10 dk veya 20 dk bekle zamanın varsa 20 dk bekleneni öneririm. Isı değerlerine dikkat et ve bizimle aldığı en yüksek sıcaklığı ve ortalama sıcaklığından bahset.
Hocam ekran kartınızda bir sorun görünmüyor. Bu sorun tam olarak hangi oyunlarda başladı ne zaman başladı? Ve sorundan önce herhangi bir güncelleme yaptınız mı?