RX 5500 XT için PSU önerisi

Aboo konu nasıl dağılmış yukarda. Açık ve net konuşayım. 300 400 liraya gidip güç kaynağı alabilirsin ama belirli bir zaman sonra torpil patlama sesiyle beraber yanık kokusu burnuna gelirse şaşırma. Güç kaynağı kesinlikle ucuza kaçılmaması gereken bir sistem parçası. Bence 80 bronz sertifikalı Corsair, CoolerMaster ya da ülkemizde satılıyor olsaydı seasonic veya evga almanızı tavsiye ederdim. Vs550 yada CoolerMaster'ın Mwe Modellerine bakabilirsin. Forumdaki arkadaşlar konuyu gereksiz dağıtmazsa sorunlar daha kolay çözülür.

Nedendir hocam? Elimde Frisby'nin kendi PSU'su var mesela. Ben hiçbir şekilde arıza, yüksek ses falan duymadım. İnsanlar kötü dedi ama ben bir zararını görmediğim için yazma gereği duydum.
Şanslıymışsın hocam. Böyle PSU'lar kalitesiz olduğu için ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Belki 5 yıl sorunsuz kullanırsın belki 1 haftada patlar. Yani arıza yapma olanakları çok yüksek, önermem.

Hocam berbat PSU dediniz ama nasıl bir berbatlıktır bu? Hiç bir fikrim olmadığı için soruyorum.
Hocam en basitinden Frisby gibi PSU’ların çoğunun koruması eksik. Bir elektrik kesintisine sisteminiz gidebilir. Veya belirttiği voltajı tam veremediği için reset atma gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Şu an kullandığınız PSU’da belki hiç sorun yaşamayacaksınız. Belki de yarın sisteminiz hurda olacak. Daha güvenilir marka ve model PSU alırsanız risk en aza inmiş olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…