RX 5500 XT nasıl?

Boyle bir sistem yok kral b450m amd am4 soket islemci intel nasil oluyor.
Kuzenimin sistemi.
i7 7700.
B450M Gigabyte.
8 GB tek RAM
RX 5500XT 8 GB.
4TB HDD.
Dark Guardian kasa 7fanlı.
Stock CPU soğutucu.
Ve ekran kartının fanları 55-60 dereceyi geçmeden çalışmıyormuş Max gördüğü sıcaklık PUBG'de 73 derece ve 50 dereceye düşürmesi ise 10-20 dk sürüyormuş.
Oyunu Ultra 4K oynuyor. kartın modeli xfx
Sizce bu sıcaklığı düşürmesi normal mi?

Kuzenimin sistemi.
i7 7700.
B450M Gigabyte.
8 GB tek RAM
RX 5500XT 8 GB.
4TB HDD.
Dark Guardian kasa 7fanlı.
Stock CPU soğutucu.
Ve ekran kartının fanları 55-60 dereceyi geçmeden çalışmıyormuş Max gördüğü sıcaklık PUBG'de 73 derece ve 50 dereceye düşürmesi ise 10-20 dk sürüyormuş.
Oyunu Ultra 4K oynuyor. kartın modeli xfx
Sizce bu sıcaklığı düşürmesi normal mi?
Benim yazdıklarımla uyuşuyor işte. Evet fan belli bir sıcaklığı geçmeden çalışmıyor ama bu ayarlanabiliyor. Ve 4k değildir o :) O kısım abartılmış. Son olarak sıcaklığının düşmesi o kadar bile zaman almıyor. Fan devri otomatikte 800-1000 arası doğrudur.
Peki hangi marka model kullaniyorsunuz 8gb mi?
Aslında imzada yazıyor tam olarak ama görmemişsiniz sanırım. Sapphire Pulse OC 4GB modeli

Yanlış atmışım pardon ekran kartını bunun 8 GB'lık modeli ama bilmiyorum sistem özelliklerinde böyle yazıyor aynısı çözünürlük ise bu 3840X2160 4K değil mi?
Anakart düzeltmesi MSI B85M G43 ve RAM DDR3 yanlış bilgi için özür dilerim.
5500XT almaya karar verdim umarım yanlış karar değildir.

Son düzenleme:
Anakart düzeltmesi MSI B85M G43 ve RAM DDR3 yanlış bilgi için özür dilerim.
Yine yanlış. O anakart 7700'e uyumlu değil. Arkadaşın yanlış bilgi veriyor ya da uyduruyor.
5500XT almaya karar verdim umarım yanlış karar değildir.
1900 bütçeyle 1660S çok daha mantıklı. 5500XT'nin 4GB versiyonu sadece indirimle bulunabilirse alınır, ki onun bile 1650S gibi sağlam bir rakibi var.

Takındığınız bu bana yeter mantığı da çok anlamsız. Aynı fiyat bandında 20, belki de daha fazla FPS verebilecek 1660 Super varken 5500XT yetiyor diye onu mu alacaksınız? İlk sayfalarda bir arkadaş güzel bir modeli bütçenizin altında atmasına rağmen hala 5500XT deyip duruyorsanız bir şey anlatmaya gerek yok artık, kendiniz kaybedersiniz.

Şunu demek istiyorum atıyorum Fortnite olsun post processing ve effect ayarı FPS'yi al aşağı ediyor bunu düşürdüğümde FPS mantıken Custom setting oluyor işte bu tarz ayarlarda FPS yükselmez mi Epic ayarlarında ortalam 85 150 arası bu değerleri geçmez mi? Tüm oyunlarda bunu yapsam FPS o ayardaki FPS'yi geçer yanlış mıyım?

Bunu yapacağım Full ayar takıntım yok ve 2 hafta sonra alabilirim ekran kartını ve o kartın fiyatı 2500 TL olur ama herkesin Full ayar takıntısı yüzünden herkes NVIDIA alıyor AMD'nin ne kötü yanı sanki NVIDIA çok profesyonel kart üretiyor AMD ne eksisi var şimdi NVIDIA RTX 2080 Ti süper 11GB çıkarttı diye AMD çöp bir kart üreticisi mi oldu NVIDIA gereksiz pahalı AMD uygun fıyatlı kart üretiyor GTX 1660S'in RX 5500XT eşit bir kart sizin NVIDIA daha iyi Ray Tracing özelliği var sessiz diye alıyosunuz çok fazla bütçesi olmayan birisi illaki NVIDIA'nın gereksiz ucuz performanssız kartından mı alacak onun yerine AMD tercih etmek daha mantıklı AMD çok ısınıyormuş yazılım hataları varmış boş ses yapıyormuş gereksiz yorumlar NVIDIA'nın sanki yazılım hataları yok NVIDIA alınca ne oluyor 2 yıldır AMD kullanıyorum bir sıkıntısı görmedim NVIDIA rezillik GTX 1070 8 GB Ti modeli çöp kartı kullanalı 11 ay oldu kartın fanları bozuldu garantiye gönderiyorum umrunda değil adamların neymiş kullanıcı sorunu AMD kartımı 1 kez servise gönderdim bir şey demeden direk sıkıntısını giderip geri gönderdiler nvidi rezil garantisi olan bir karta bile bakmıyorlar fanları çalışmayan GTX 1070 Titanium ne güzel 90 derece oldu kart AMD Max 73 taş çatlasın 77 derece belki gördü. Buna rağmen gereksiz pahalı NVIDIA almaya devam edenlerin hepsi mal AMD'nin yazılım sıkıntısını görmedim mesela AMD'nin RX 5700XT'si 2700-3900 arası iken NVIDIA'nın gereksiz pahalı RTX serisinden RTX 2070S 4000-5500 arasında bu aynı performansı hatta bazı veya birçok oyunda daha fazla FPS veren AMD'nin 5700XT'si varken NVIDIA almak saçmalık.

Ciddi misiniz yoksa trol falan mısınız? Dediklerimin sizin dediklerinizle en ufak alakası bile yok. Fanboysunuz bari arkası olan şeyler söyleyin. Sizi ciddiye alıp uzun uzun cevap vereceğim, normalde bunu yapmam ama hiçbir şey bilmiyorsunuz, bunların doğrusunu söyleyeceğim eğer anlamazsanız siz bilirsiniz.
GTX 1660S'in RX 5500XT eşit bir kart
Hayır, ikisi eşit falan değil. 1660 Super ezici bir farkla önde. Bari bir şey ortaya koyacaksınız gidin internetten bakın öyle koyun.

Yurt dışında 5500XT kartının hayal kırıklığından, fiyatıyla ne kadar kötü performans verdiğinden bahsediliyorken, sizin bu kartı sonuna kadar, kanıtsız savunmanız sadece bir fanboy olduğunuzu gösterir.
NVIDIA daha iyi Ray Tracing özelliği var sessiz diye alıyosunuz
Kaç kere anlatacağım bilemedim, Ray Tracing sadece bir artı özelliktir, isteyen açar isteyen açmaz. Bunun yüzünden RTX alanlara ``enayi`` gözüyle bakılmasını anlamıyorum. Size ne arkadaşım?
NVIDIA'nın gereksiz ucuz performanssız kartından mı alacak
Hayır, aynı fiyat bandında daha fazla performans veren kartından alacak, şimdi siz 4000 bütçeye ekran kartı önerisi isteseniz biz size 2060 Super değil, daha performanslı olan 5700XT öneririz. Ancak sizin durumunuz gibi 1900TL bütçeyle kart arayana fiyatını hak etmeyen, rakibinin ezdiği 5500XT'yi değil çok daha performanslı olan 1660 Super'i öneririz. Bunun markayla alakası yok, fiyatına göre verdiği performansla alakası var. Bu durumda da 5500XT çok geride. İstediğiniz kadar savunun, biz değil siz kaybedersiniz.
2 yıldır AMD kullanıyorum bir sıkıntısı görmedim NVIDIA rezillik GTX 1070 8 GB Ti modeli çöp kartı kullanalı 11 ay oldu kartın fanları bozuldu garantiye gönderiyorum umrunda değil adamların neymiş kullanıcı sorunu AMD kartımı 1 kez servise gönderdim bir şey demeden direkt sıkıntısını giderip geri gönderdiler NVIDIA rezil garantisi olan bir karta bile bakmıyorlar fanları çalışmayan GTX 1070 Titanium ne güzel 90 derece oldu kart AMD Max 73 taş çatlasın 77 derece belki gördü.
Öncelikle garanti durumu, GPU üreticisiyle alakalı değildir, modelle alakalıdır. Ki AMD tarafında da bu durum geçerli. Müşteri hizmetleri kötü olan bir modelin kartını alırsanız, başınıza böyle bir olay gelmesi kuvvetle muhtemeldir. Isı değerleri ise yine aldığınız modelin soğutmasına ve GPU'nun çektiği güce bağlıdır. Güç konusunda ise NVIDIA daha iyidir. Bu konuda pek bir bilginiz yok anlaşılan.

NVIDIA alanlara ettiğiniz hakaret gözümden kaçmadı, raporlayacağım, umarım gereği yapılır.

Sonuç olarak, 1660 Super'in daha mantıklı olduğunu araştırıp kabul etmek yerine, 1660S 5500XT'nin dengi diye yanlış bilgi vermeniz, Ray Tracing için NVIDIA alınmaz, gereksiz performans kartı mı alalım, AMD şu derecelerde dolaşıyor, NVIDIA şu derecelerde dolaşıyor, şunun garantisi şöyle bunun garantisi böyle diyerek konu hakkında ne kadar bilgisiz olduğunuzu kanıtladınız. Ben bundan sonra cevap vermeyeceğim, anlarsanız anlarsınız. Hakaretinizin tüm kişiliğinizi ortaya koymasına karşın anlayacağınızı sanmıyorum ama olsun. @FingoIfin cevap versin size, çok güzel tartışıyor.

GTX 1070 Titanium ne güzel 90 derece oldu
Ne yaptın kartı ızgaraya mı yatırdın. İyi bir soğutma sistemi ile o kart 70 dereceyi görmez bile. Bak bu kanal testleri anlık değil uzun kullanımlarla yapıyor. Kimi oyunda 65 derece. Çok nadir 70 dereceyi görüyor. Bunu bilmeyen cahil birisi olsan şu videoyu izler yanlış bildiğini anlarsın. Hiç olmadı ben Nvidia kart kullanıyorum. Boşta 28-29 derecede fan çalışmadığı halde şu anda. Fanı çalıştırsam 26-25 olur. Oyun performansını da şimdi çeker atarım. Bunlara bakarak yanıldığını anlarsın. Ama senin sorunun bilgisizlik değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir AMD fanboyu olarak 5500 XT önermem fiyatına nazaran hiç başarılı bir kart değil. Biraz daha sabredip azcık daha para biriktirip 1660S almasını öneririm. Arkadaş zaten atmış 1660 Super o indirim bitse de fiyat Max 150 TL yükselir 5500 XT cidden başarılı değil 8 GB'ın en fazla 6 GB'ını taşıyabilecek bir kart.

Sinirliyken yazmış olabilirim dün birçok teste baktım 1650 alabilirm ama bunun hangisi Titanium mu super mı? Ve hafızası az değil mi 4 GB yanlış bilmiyorsan 4096MB.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı