Ciddi misiniz yoksa trol falan mısınız? Dediklerimin sizin dediklerinizle en ufak alakası bile yok. Fanboysunuz bari arkası olan şeyler söyleyin. Sizi ciddiye alıp uzun uzun cevap vereceğim, normalde bunu yapmam ama hiçbir şey bilmiyorsunuz, bunların doğrusunu söyleyeceğim eğer anlamazsanız siz bilirsiniz.
GTX 1660S'in RX 5500XT eşit bir kart
Hayır, ikisi eşit falan değil. 1660 Super ezici bir farkla önde. Bari bir şey ortaya koyacaksınız gidin internetten bakın öyle koyun.
Yurt dışında 5500XT kartının hayal kırıklığından, fiyatıyla ne kadar kötü performans verdiğinden bahsediliyorken, sizin bu kartı sonuna kadar, kanıtsız savunmanız sadece bir fanboy olduğunuzu gösterir.
NVIDIA daha iyi Ray Tracing özelliği var sessiz diye alıyosunuz
Kaç kere anlatacağım bilemedim, Ray Tracing sadece bir artı özelliktir, isteyen açar isteyen açmaz. Bunun yüzünden RTX alanlara ``enayi`` gözüyle bakılmasını anlamıyorum. Size ne arkadaşım?
NVIDIA'nın gereksiz ucuz performanssız kartından mı alacak
Hayır, aynı fiyat bandında daha fazla performans veren kartından alacak, şimdi siz 4000 bütçeye ekran kartı önerisi isteseniz biz size 2060 Super değil, daha performanslı olan 5700XT öneririz. Ancak sizin durumunuz gibi 1900TL bütçeyle kart arayana fiyatını hak etmeyen, rakibinin ezdiği 5500XT'yi değil çok daha performanslı olan 1660 Super'i öneririz. Bunun markayla alakası yok, fiyatına göre verdiği performansla alakası var. Bu durumda da 5500XT çok geride. İstediğiniz kadar savunun, biz değil siz kaybedersiniz.
2 yıldır AMD kullanıyorum bir sıkıntısı görmedim NVIDIA rezillik GTX 1070 8 GB Ti modeli çöp kartı kullanalı 11 ay oldu kartın fanları bozuldu garantiye gönderiyorum umrunda değil adamların neymiş kullanıcı sorunu AMD kartımı 1 kez servise gönderdim bir şey demeden direkt sıkıntısını giderip geri gönderdiler NVIDIA rezil garantisi olan bir karta bile bakmıyorlar fanları çalışmayan GTX 1070 Titanium ne güzel 90 derece oldu kart AMD Max 73 taş çatlasın 77 derece belki gördü.
Öncelikle garanti durumu, GPU üreticisiyle alakalı değildir, modelle alakalıdır. Ki AMD tarafında da bu durum geçerli. Müşteri hizmetleri kötü olan bir modelin kartını alırsanız, başınıza böyle bir olay gelmesi kuvvetle muhtemeldir. Isı değerleri ise yine aldığınız modelin soğutmasına ve GPU'nun çektiği güce bağlıdır. Güç konusunda ise NVIDIA daha iyidir. Bu konuda pek bir bilginiz yok anlaşılan.
NVIDIA alanlara ettiğiniz hakaret gözümden kaçmadı, raporlayacağım, umarım gereği yapılır.
Sonuç olarak, 1660 Super'in daha mantıklı olduğunu araştırıp kabul etmek yerine, 1660S 5500XT'nin dengi diye yanlış bilgi vermeniz, Ray Tracing için NVIDIA alınmaz, gereksiz performans kartı mı alalım, AMD şu derecelerde dolaşıyor, NVIDIA şu derecelerde dolaşıyor, şunun garantisi şöyle bunun garantisi böyle diyerek konu hakkında ne kadar bilgisiz olduğunuzu kanıtladınız. Ben bundan sonra cevap vermeyeceğim, anlarsanız anlarsınız. Hakaretinizin tüm kişiliğinizi ortaya koymasına karşın anlayacağınızı sanmıyorum ama olsun.
@FingoIfin cevap versin size, çok güzel tartışıyor.