RX 5500 XT sistem INTERNAL_POWER_ERROR mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Serkan İnce

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarımı hazır sistem olarak yaklaşık 7 ay önce aldım. Son iki aydır üç günde bir mavi ekran hatası alıyorum ve %0'da kalıyor ve bilgisayar donuyor. Reset atmam gerekiyor. Minidump analizlerini yaptım ve hata kodu: INTERNAL_POWER_ERROR (a0). Ne yapmam lazım? Umarım başıma çok büyük bir şey çıkmaz.

hatakodu2.png

hatakodu1.png

Sistem özellikleri:
RX 5500 XT 8 GB.
AMD Ryzen 3 3100.
2 X G.Skill 8 GB Ripjaws V siyah 3200MHz.
Gigabyte B450M S2H v2.
SanDisk 500GB Ultra NVMe M.2 SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanal belleği kapatıp sistemi yeniden başlatın. Ardından sanal belleği tekrar açıp sistemi yeniden başlatın. Sorun çözülürse bildirin ve çözülmezse SanDisk'in Dashboard yazılımından diskin S.M.A.R.T. Verilerini paylaşın.

Sanal belleği kapatıp sistemi yeniden başlatın. Ardından sanal belleği tekrar açıp sistemi yeniden başlatın. Sorun çözülürse bildirin ve çözülmezse SanDisk'in dashboard yazılımından diskin S.M.A.R.T. Verilerini paylaşın.

Dediklerinizi yaptım. Eğer 5-6 gün içinde tekrar mavi ekran almaz isem size iletirim. Teşekkür ederim.

Ne demek, 5-6 gün sonrasında sorununuzun devam etmesi ya da çözülmesi halinde mesajınızın bildirimi gelsin diye bu mesajı yazayım o halde. Aksi taktirde mesajlar birleşiyor ve bildiriminiz gelmiyor. Sizi bekliyor olacağım :)

Ne demek, 5-6 gün sonrasında sorununuzun devam etmesi ya da çözülmesi halinde mesajınızın bildirimi gelsin diye bu mesajı yazayım o halde. Aksi taktirde mesajlar birleşiyor ve bildiriminiz gelmiyor. Sizi bekliyor olacağım :)

Bugün tekrar mavi ekran hatasıyla karşılaştım. Mavi ekranda MEMORY_MANAGEMENT hatası yazıyordu. Ben dediğiniz gibi SanDisk'in Dashboard yazılımından diskin S.M.A.R.T. verilerini atıyorum.

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Ve bellek testi de yaptım. 0 hata çıktı.

Hızlı başlatma ve uyku modunu kapatır mısınız? Aşağıdaki rehberde yer alan yerde hepsi görünmeli. Ayrıca hazırda beklet açıksa onu da kapayın derim.

Hızlı başlatma ve uyku modunu kapatır mısınız? Aşağıdaki rehberde yer alan yerde hepsi görünmeli. Ayrıca hazırda beklet açıksa onu da kapayın derim.

Dediklerinizi yaptım umarım bir daha karşıma çıkmaz eğer yine çıkarsa tekrar size yazacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı