RX 5500 XT sistemde ikinci monitör çalışmıyor

nrkt

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Arkadaşımın kullanmadığı monitörü aldım ikinci ekran yapmak için. Anakarttaki HDMI girişine taktığımda görüntü gelmedi. Ekran kartımda 1 adet HDMI girişi ve 3 adet DP girişi var.

Anakarttaki HDMI çalışmayınca DP çevirici alıp ikinci ekranı taktım (ikinci ekranda DP girişi yok). Ekran yine yok. Yeniden başlattığımda BIOS giriş ekranı ikinci monitörde gözüküyor. Hatta BIOS'a girdiğimde giriyor. Fakat bilgisayar komple açılınca ekran gidiyor.

Uyku moduna alıp açtığımda masaüstü 5 saniyeliğine açılıyor. Sonra tekrar gidiyor. Ekran ayarlarında algıla dediğimde algılanmıyor. HDMI kablolarında bir problem yok. Ekran kartı sürücüm güncel. Alt sürüme düşürdüm yine olmadı. BIOS'um güncel. Bunun bir çözümü var mı? İkinci ekranı nasıl kullanabilirim?
  • Ekran kartı: Radeon RX 5500 XT.
  • Anakart: B450M S2H.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3500X.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınızda dahili ekran kartı olmadığı için anakart üzerinden bağladığınızda görüntü almazsınız. Ana monitörünüz de DP girişi yok mu? Aynı ekran kartı bende de var ana monitörümü DP ile yan monitörü HDMI ile bağladım.

Kabloyu ekran kartının boş soketine takmanız gerekiyor. Ekran kartına taktıktan sonra PC açın ve Windows ekran ayarlarına gelin. Ekran ayarlarında 2. monitörü nasıl kullanmak istiyorsanız o şekilde ayarlayın. Ben "ekran 1'i genişlet" ayarını uyguladım o şekilde kullanıyorum.

Ekran kartınızda dahili ekran kartı olmadığı için anakart üzerinden bağladığınızda görüntü almazsınız. Ana monitörünüz de DP girişi yok mu? Aynı ekran kartı bende de var ana monitörümü DP ile yan monitörü HDMI ile bağladım.
Maalesef yok. O zaman bana DP girişi olan bir monitör almak şart oldu :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı