RX 5500 XT sistemde sürekli kasmalar

Davut.pk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, sistemim ASUS RX 5500 XT 4 GB, RAM 8 GB, işlemci Ryzen 5 5600X SSD: Patriot 512 GB, anakart MSI moratar b450. bu sistemle PUBG ve RDR2 hatta PES2021 gibi oyunları normal ayarlarda oynarken ani kasmalar oluyor. 1 FPS'e kadar düşüşler oluyor. Bilgisayarı kullanırken de oyundaki gibi kasmalar oluyor. Neden oluyor anlayamıyorum cidden hiçbir şekilde oyun oynayamıyorum. Mesela PUBG 70-80 FPS alacağım ayarları yapıyorum oyuna giriyorum. Daha çevreyi izlerken kasıyor. Sonra düzeliyor bir süre ama ani hareketlerde kasıyor yine. Anlık donuyor diyelim aslında. Yazılım desen sanmıyorum. Ekran kartı sıfır aldığım bir kart. Driver kaynaklı olacağını da sanmıyorum. Ancak MSI Afterburner açıkken şöyle bir şey dikkatimi çekti. Şu kısımda ekran kartının saatleri hızları yer alıyor. Oyun açıkken dondu mesela şu kısım 0MHz'ye düştü. Bu da beni çok şaşırttı. Yani klasörleri açarken vs. de oluyor bu durum ve çok can sıkmaya başladı. Konuyla ilgili desteklerinizi görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun ne zamandır böyle?
Yani öncesi yok ben bilgisayarlarla haşır neşir olduğum için sistemi yeni kurdum diyelim. Yani 2-3 aydır kurdum rx570 takılı olduğunda da yine bu kasmaları yaşıyordum. Ekran kartı kaynaklı düşünüp rx5500xt'yi taktım ancak yine aynısı oldu. Hatta sistem pubg için yetersiz sandım ancak rdr2 için yeterli olduğuna eminim. RDR2 de en düşük ayarda bile bunu yaşıyorum sürekli drop yiyorum. Pes 2022 açtım 2-3 dk tek oldu devam etmedi. Ancak diğer oyunlarda devam ediyor ve oyun zevki kalmıyor. Mesela bugün pubg oynarken tam 3 saniye dondu o sıra ateş ediyordular bana ve ekran geldiğinde düştüm. Seste bir kesinti olmuyor tamamen görüntüde oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…