RX 5500 XT ve R5 3600 sistem toplama

Öyle bir şey varsa arkadaş belirtir zaten. 8GB RAM koyup 5500XT ekran kartı koymuş sisteme yani bütçenin çok olmadığı belli ama sen hala daha fikrini savunmaya çalışıyorsun. Sence Tomahawk + 3600 işlemci almak mı yoksa daha ucuz bir anakart alıp bir adet daha 8GB RAM alıp dual channel olarak performans artışı yakalamak mı RAM sadece bir örnekti. O bütçe başka şeylere de ayrılabilir.

5 Bin TL bütçeli bir bilgisayara Tomahawk saçmalık. Yükselticekse neden 3600 alıyor 2600 alsın sonra yükseltsin.

4500 liralık sisteme RTX 2060 koyulurken saçmalık değil.

Fikrimi savunmak ile alakası yok, tartışmaya da bayılmıyorum. Demek istediğim arkadaş o kadar yüksek bir anakart seçmişse bir nedeni olabilir. Sadece bir şey önerdim diye yerden yere vuran sizsiniz.

Fikrimi savunmak ile alakası yok, tartışmaya da bayılmıyorum. Demek istediğim arkadaş o kadar yüksek bir anakart seçmişse bir nedeni olabilir. Sadece bir şey önerdim diye yerden yere vuran sizsiniz.
Yerden yere vurmadım. Bu bütçeyle oluşturulan sistemde Tomahawk doğru bir tercih değil dedim. Dediğime boş yapıyorsun diyen sendin dostum. Ne zaman B450 anakart önerisi isteyen olsa direkt Tomahawk yazanları görmekten gına geldi artık. İyi ki Hardware Unboxed bir iki video yaptı şu VRM'lerle alakalı.

2.ram i 1-2 ay icinde takicagim zaten ssd hallettim ve pcyi ilerde rahatca yukseltmek istiyorum
ekran karti olarak cok arastirdim rx590 fazla isiniyormus ve 5500 den kotuymus 1650 de ise vram 4gb ondan dolayi en uygun rx 5500 mantikli geldi

Öncelikle ekran kartını bunu yaparsanız daha iyi olur.
CL18 3600 MHz RAM yerine CL16 3200 MHz çift kanal RAM alın. İsterseniz OC yapıp çıkarırsınız.
Kasayı kesinlikle değiştirin. Aynı tipin MB511 modelini alabilirsiniz. Anakart gayet iyi fakat bütçe kısmak için model düşürülebilir. B450 S2H olabilir. Ayrıca kısmak için 2600 alın. 3600, 1660S için bir tık fazla tabi render gibi işleriniz olmayacaksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…