RX 5500XT sistem çöküyor ama fanları çalışıyor

Yigitkmv

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Topladığım bilgisayar aldığımdan beri yani yaklaşık 1 aydır hep siyah ekran verip çöküyor. "Display Port no Signal" hatası veriyor ve PC'nin fanları çalışmaya devam ediyor. Display Port kablosunu bilgisayara doğru bir şekilde bağladığıma eminim. Genellikle oyun oynarken oluyor. Bilgisayarı çok kullandığımda veya ısındığında olan bir şey değil.

Sistem:

Ekran: ASUS VG248QG 24 Full HD Gaming monitör (0, 5ms, 165 Hz)
Anakart: MSI MPG X570 GAMING Plus.
CPU: AMD R7 3700X.
GPU: Gigabyte AMD RX 5500XT 4 GB.
PSU: Be Quiet Pure Power 11 550W Gold+
Kasa: Sharkoon tg6.
RAM: Corsair Vengeance Pro 16 GB 3200MHz CL16.
Soğutucu: AMD Wraith Prism cooler RGB.
SSD: Samsung EVO 840 SSD - 500GB.

No Signal genelde kablo çıktığında olur başka bir kablo deneyin, başka bir girişten deneyin. Oyun oynarken sistemin desteklemediği çözünürlük kullanıyor olabilir misiniz?

Kablo hasar almıştır bendede vardı aynı sorun hasar alan yer belli bir sıcaklığa gelince görüntü gidiyordu kablo değiştirin.

Sisteminizi ağzım açık bir şekilde okudum hayırlı olsun, öncelikle kablonuzla ilgili bir sorun yaşadınız mı benim eski bilgisayar monitörümde buna benzer hata alıyordum. Kablo değiştirince sorun düzelmişti size de kablo değiştirmenizi öneririm kablo ile ilgili bir sorun olabilir.

Kabloda Hasar olduğundan oluyor kablonun bir yeri ısınıyor ve görüntü kesiliyor.

No Signal genelde kablo çıktığında olur başka bir kablo deneyin, başka bir girişten deneyin. Oyun oynarken sistemin desteklemediği çözünürlük kullanıyor olabilir misiniz?

Kabloda bir sorun yok başka bir tane denedim yine olmuyor. Ayrıca 2 ekran kullanıyorum en azından 2. ekranın gelmesi gerekirdi. Bilgisayarda sıkıntı olduğunu düşünüyorum çünkü oynadığım oyunun ya da Discord'un sesi de gelmiyor bu olay yaşandığında. Yeniden açmak istediğimde de 3 kere ekranı ve bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…