RX 5500XT sistem oyun oynarken donuyor

orem.d

Hectopat
İyi sosyaller, son zamanlarda PC garip davranmaya başladı. Oyun oynarken ekran birden donup kalıyor oyunun sesleri gelmiyor ama Spotify'da çalan şarkının sesi geliyor klavyede Caps Lock NumLock gibi tuşlara bastığımda klavyede o tuşun açıkmı kapalı mı olduğunu belirten ışık yanmıyor yani klavyede donmuş durumda oluyor. Bir süre sonra Spotify'ın da sesi gidiyor ve PC sadece donuk bir şekilde resetlemeyene kadar kalıyor mavi ekran almadım bunu da belirteyim.

Sistem:
  • Ekran kartı: RX 5500XT 4 GB.
  • İşlemci: i5 11400F.
  • SSD: Western Digital 240 GB Green.
  • HDD: Western Digital 2 TB Blue.
  • Anakart: ASUS Prime H510M-K
2 farklı RAM kullanıyorum ( sorun bundan da kaynaklanabilir): 1 tanesi Adata Gammix D30 8 GB 3200 MHz CL16 DDR4 RAM bir diğeri GeIL EVO Forza hardcore Gaming Memory 8 GB 3000 MHz DDR4)

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Windows 11 kullanıyorum şu an 10'a format atacağım düzelirse yazılımsal olduğunu anlarız düzelmez ise geri dönüş yaparım.

Merhaba arkadaşlar, PC'yi Windows 10'a formatladım ve AMD'nin driverini kurmadım. Şu an Windows'un indirdiği ekran kartı sürücüsüyle kullanıyorum ve bir sorun yok. PC'yi en son çıkan AMD sürücüsünün notlarında gezerken bilinen sorunlar kısmında yaşadığım sorunlara rastladım. Bana göre AMD'nin şu anki 22.11.2 sürücüsü bozuk. Bu sürücü yerine bir önceki sürüm ü kursam bir sıkıntı olmaz. Çünkü AMD sürücüsünü yüklemez isem karttan tam performans alamam bence sorun 22.11.2 sürücüsünde.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı