2 Gün önce yeni bir PC topladım.
Ryzen 3 1200 (12nm)
RX5500 XT 4 GB.
8 GB RAM.
Bu parçalara sahip olmama rağmen en basitinden Watch Dogs 2'nin en düşük ayarlarında takılmalar ve kasmalar yaşıyorum. bunun nedeni neden kaynaklıdır?
2 Gün önce yeni bir PC topladım.
Ryzen 3 1200 (12nm)
RX5500 XT 4 GB.
8 GB RAM.
Bu parçalara sahip olmama rağmen en basitinden Watch Dogs 2'nin en düşük ayarlarında takılmalar ve kasmalar yaşıyorum. Bunun nedeni neden kaynaklıdır?
şuradaki videoda darboğaz sorunu yok zannımca Anıl Burak'ın dediği gibi ramdan kaynaklanıyor çünkü aynı videoda 6 7 civarında ram kullanılıyor bende kullanılan ram 3 4 civarı gözüküyor bundan dolayı ram darboğazı oluyor galiba yine de teşekkürler
@Efekan Ulusoy konu RAM boyutu değil. Watch Dogs 2 çift kanal RAM'e ihtiyaç duyan bir oyun.
Kısaca açıklarsam eğer RAM'lerin 2x4 GB olsaydı sorun yaşamayacaktın ama 1x8 olduğu için sorun yaşıyorsun. 2x8 GB yükseltmen lazım. İşlemcin biraz zayıf, ekran kartın güçlü ama RAM'leri çift kanal yapmak dışında yapabileceği bir şey yok bu durumda.
Bu videoyu izlersen ne demek istediğimi daha iyi anlarsın Watch Dogs 2 için.
Mesajı düzenlemiştim kaçırmaman için tekrar ekleyeyim. 1200 AF biraz zayıf bir işlemci 5500XT için. Ayarları ne kadar düşürürsen darboğaz o kadar ağır olur. Bu yüzden ayarları en yüksekte tutmanı (yükü ekran kartına bindirmeni) RAM'leri de çift kanal yapmanı öneririm. Senin attığın videoki ekran kartı 1050Ti mesela zayıf sayılabilecek bir kart orada takılma olmaması normal.
Bunları yaptığın zaman işlemciye yüklenen oyunlar dışında çok ciddi sorunlar yaşayacağını düşünmüyorum.