RX 550'ye nasıl OC yapılır?

RX 550 gibi kartlar giris seviyesi kartlardir. Ozellikle belleklerde sogutma olmaz. Bu yuzden bellekleri kesinlikle OC yapmamalisin. Cekirdek hizini kartin ulasamayacagi seviyeye cikarirsan sistem kilitlenir. O yuzden adim adim yukseltip kararli oldugu yeri bulman lazim. Ama yapacagin %10 OC yerine oynadigin oyunun grafik ayarlarini deniyerek ya da oyun icin yapilmis incelemeleri takip ederek karti riske atmadan daha fazla FPS artisi saglayabilirsin. Ornegin GTA V icin dusuk grafik modu yuklemek yapacagin her turlu OC'den daha basarili olacaktir.

Bence de mantıklı yukarıdaki arkadaşın dediği. Çekirdek frekansını +25 vere vere arttırın, sıcaklıklara dikkat ederek. Büyük ihtimal +150 +200'lere geldiğinizde bir yerde oyun sırasında kart cortlayacak. Mavi ekran veya oyunun kapanması gibi sorunlar çıkabilir. Çıktığı değerin 1-2 tık altı maksimum değeriniz olabilir. Ben bu şekilde kullandım hep. Eski GTX 1050 kartımda +125'te kullanıyordum çekirdek frekansını +130 yapınca oyun kapanıyordu. Belleklerın soğutmasına güvenmediğimden bellek frekansını çok zorlamıyordum.

Çekirdek hızını 1200, bellek hızını da 1700e aldım. Oyunlarda sorun olmasa da masaüstünde fareyi oynatırken kasma var gibiydi. Sanki fare imleci atlayarak gidiyor gibi. Ben de çekirdek hızını 1100e, bellek hızını da 1550ye düşürdüm. Şuan sıkıntı yok gibi. Belki biraz daha arttırılabilir.

overclock da değerleri çok yükseltirsen ekran kartını yakabilirsin benim sana tavsiyem msi afterburner ile deneyerek yapmak msi a ait bi program daha vardı tam hatırlamıyorum ama oda ekran kartını sıcaklığını işlemci sıcaklığını fps değerini vs gösteriyodu eğer çok istiyosan msi afterburner ile dene ama değerleri birden uçurma ekran kartı yanabilir değerleri yavaş yavaş yükselt eğer ekran kartının sıcaklığı 80 dereceyi geçiyorsa yapma ekran kartına ondan yüksek sıcaklıklar zarrarlı çünkü benden bu kadar biraz araştırarak daha detaylı bilgiler öğrenebilirsin

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı