RX 560 2 GB BF 1 düşük GPU kullanımı sorunu

• Konuyu başlatan Purya
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 2.082

Purya

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Battlefield 1'de ekran kartım %100 çalışmıyor. %30'un üstüne çıkamıyor. Grafikleri ve çözünürlüğü düşürdüğümde daha kötü oluyor. Her şeyi yükselttiğimde %30 kullanımı zar zor görüyor. Özellikle mutiplayerde campainde yine kabul edilebilir seviyede bu darboğaz veya her ne ise neyden kaynaklanabiliyor olabilir? Nasıl çözebilirim? Yardım eder misiniz?

Sistemim;
  • X4 860K
  • 4 GB DDR3 1600 MHz
  • RX 560 2 GB
  • 1440*900 monitör

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye

Attığınız görsel çok normal. Çünkü harici grafik kartı yok. Entegre grafik kartı RAM için ayrılmış bellek havuzunu VRAM olarak kullanıyor ve bu RAM kullanımını yükseltiyor. Elbette 4 GB RAM BF1 için yetersiz fakat grafik işlem birimini %30'a kısıtlayacak bir bellek yetersizliği yok. OSD ile video çektiği zaman darboğaza sebep olan şey belli olacak zaten.

Hadi 7 GB olsun. RAM upgrade kesinlikle yapılmalı.
Ayrıca GPU kullanımı %30'a kısıtlanıyorsa yazılım hatalı raporluyor olabilir. Görsel veya video aracılığıyla öğrenmemiz lazım.

Oyun daha ilk açılış yükleme ekranında 4 GB RAM kullanarak başlıyor bende. Oyunun içinde de 6-7.5 arası giderek artan bir değer var. Şuan 10 dakika savaşın güvercinleri oynadım ve bu değerler oldu. İ3 4170 işlemci ve 8+4 GB çift kanal DDR3 RAM var sistemde. Önceden sadece 8 GB tek modül takılıydı, yanına 4 GB olanı ekleyince işlemci darboğazı da yok denecek kadar azaldı. Sonuç olarak bu oyun tam bir RAM canavarı. Ayrıca oyunu DX 11 modunda çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Ama ne olursa olsun en az 8 GB çift kanal bellek şart.

8 GB ile sorun yaşayanlar var siz 4 GB RAM ile oyunu açtığınıza dua edin. Acilen RAM yükseltmesi yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…