Selamlar arkadaşlar, 16 GB çift kanal bellekli, RX 560 2 GB'lı bilgisayara en iyi performansı gösterecek işlemci tavsiyelerinizi bekliyorum. Araştırmalarımda Ryzen 5 2600x ve 3600'e denk geldim ama RX 560 2 GB ile çalışacak en ideal işlemci nedir? Yardımcı olur musunuz? Bütçe maksimum 2100₺.
Normalde ikisi de aşırıya kaçar fakat anakart dışında bütçenin sadece işlemciye kaydırılacağı düşünüldüğünde ikinci elde R5-3600 veya sıfır i5-10400F gibi alternatifler uzun vadede daha mantıklı görünüyor.
Normalde ikisi de aşırıya kaçar fakat anakart dışında bütçenin sadece işlemciye kaydırılacağı düşünüldüğünde ikinci elde R5-3600 veya sıfır i5-10400F gibi alternatifler uzun vadede daha mantıklı görünüyor.
Hocam sistem toplandı zaten, anakart felan hazır. Önceden Ryzen 3 2200G vardı sattık, eğer 3600 ile 2600x arasında aşırı bir fark yoksa 2600x alalım diyorum. Ne dersin?
@tunasahinn , hocam bu makine oyun odaklı olarak toplandıysa online rekabetçi Valo, LoL veya CS gibi e-Sport kanadından yürülecekse 3600 açık ara performans olarak daha mantıklı olur, öte yandan GPU tabanlı grafikleri yoğun olan oyunlarda pek bir fark yaratmaz. Seçim sizin, 3600 ile ilerleyen zamanlarda 3060/2070 gibi ekran kartları takacağını zaman 1080p çözünürlükte dahi üzmez mesela. Sistemi başka ne için kullanacağınız da önemli bir unsur tabii.
@tunasahinn , hocam bu makine oyun odaklı olarak toplandıysa online rekabetçi Valo, LoL veya CS gibi e-Sport kanadından yürülecekse 3600 açık ara performans olarak daha mantıklı olur, öte yandan GPU tabanlı grafikleri yoğun olan oyunlarda pek bir fark yaratmaz. Seçim sizin, 3600 ile ilerleyen zamanlarda 3060/2070 gibi ekran kartları takacağını zaman 1080p çözünürlükte dahi üzmez mesela. Sistemi başka ne için kullanacağınız da önemli bir unsur tab
@tunasahinn , hocam bu makine oyun odaklı olarak toplandıysa online rekabetçi Valo, LoL veya CS gibi e-Sport kanadından yürülecekse 3600 açık ara performans olarak daha mantıklı olur, öte yandan GPU tabanlı grafikleri yoğun olan oyunlarda pek bir fark yaratmaz. Seçim sizin, 3600 ile ilerleyen zamanlarda 3060/2070 gibi ekran kartları takacağını zaman 1080p çözünürlükte dahi üzmez mesela. Sistemi başka ne için kullanacağınız da önemli bir unsur tabii.
Ryzen 3 2200G
Adata 8 GB DDR4
Gigabyte B450M-S2H
AeroCool kasa
Fsp 500W pc bu 16 GB yaptım lol CS gt5 bunları oynuyom sadece bide dıscord kullanıyor bunlardan başka bişey yapamıyorum eğer 3600. Al dedin ozaman alayım