RX 560 ekran kararması

EmirhanC20

Picopat
Daha fazla  
Merhaba. Birkaç gündür PC'yi kullanım esnasında (oyun değil, normal masaüstü kullanım) aniden ekran kararıyor ama PC çalışmaya devam ediyor. Arka planda ses varsa gelmeye devam ediyor, ekran kartının fanları falan dönüyor. PC'yi kapatıp açtığımda düzeliyor ama sonra tekrar aynısı oluyor.

Ekran kartını söküp görüntüyü Onboard'dan aldığımda bir sıkıntı olmuyor sıkıntısız kullanabiliyorum. Yani sanırım diğer donanımlarda bir sorun yok. Sizce ekran kartı bozuldu mu, yoksa yazılımsal bir durum mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
RX5700 XT'de bu sorunu yaşamıştım. DDU ile ekran kartı yazılımını tamamen silin, AMD'nin sitesinden recommended sürümünü kurup deneyin.

Merhaba. Birkaç gündür PC'yi kullanım esnasında (oyun değil, normal masaüstü kullanım) aniden ekran kararıyor ama PC çalışmaya devam ediyor. Arka planda ses varsa gelmeye devam ediyor, ekran kartının fanları falan dönüyor. PC'yi kapatıp açtığımda düzeliyor ama sonra tekrar aynısı oluyor.

Ekran kartını söküp görüntüyü Onboard'dan aldığımda bir sıkıntı olmuyor sıkıntısız kullanabiliyorum. Yani sanırım diğer donanımlarda bir sorun yok. Sizce ekran kartı bozuldu mu, yoksa yazılımsal bir durum mu?

RX 5600XT ile aynısını yaşadım. Bir süre sonra görüntü hiç gelmedi. Garantiye yolladım ve ekran kartının MOSFET yaktığını öğrendim. Ücretsiz tamir edip yolladılar. O günden beri akım korumalı priz kullanıyorum ve bir daha sorun yaşamadım. Herhangi bir sorun vemiyorsa ya da sorunu Windows üzerinden verip görüntü kaynağı aniden çalışmayı durdurdu vs. diyorsa donanımsal oluyor genelde arızalar. Yazılımsal arızalarda AMD uygulaması genelde hata veriyor.

Diğer arkadaşın yorumunu dikkate alabilirsiniz, benim sorunum yazılımsaldı demek ki. Donanımsal bir sorun sanırsam.

Açıkçası AMD olunca yazılımsal mı donanımsal mı karar vermek o kadar kolay olmuyor. Yazılımdan çok canım yandı ve halen hatalar almaya devam ediyorum. En son WattMan hatasından dolayı uygulamasını sildim ve sürücülerim en az 5 aylık. Yine de optimum kullanım sağlıyorum şu an. Yine de yazılımsal olarak geçmeyen sorunlar sadece hatalar...

Açıkçası AMD olunca yazılımsal mı donanımsal mı karar vermek o kadar kolay olmuyor. Yazılımdan çok canım yandı ve halen hatalar almaya devam ediyorum. En son WattMan hatasından dolayı uygulamasını sildim ve sürücülerim en az 5 aylık. Yine de optimum kullanım sağlıyorum şu an. Yine de yazılımsal olarak geçmeyen sorunlar sadece hatalar...

Evet çok haklısınız, RX5700 XT'yi çok hevesle almıştım, sürücü sorunları yüzünden hevesim falan kaçtı açıkçası, en son sorun çözülmüştü ama bende heves kalmamıştı, satmıştım kartı.

Diğer arkadaşın yorumunu dikkate alabilirsiniz, benim sorunum yazılımsaldı demek ki. Donanımsal bir sorun sanırsam.
Şimdi farkettim ekran kartını çıkarmadan anakarttan görüntü aldım aygıt yöneticisinde ekran kartım gözüküyordu ama driver yüklü değildi amd sitesinden yüklemek istedim ilk aşamada rx 560 olarak gördü devamında algılanamadığı için iptal etti aygıt yöneticisinden kontrol ettiğimde ekran kartının artık algılanmadıgını gördüm çok garip..

Şimdi fark ettim ekran kartını çıkarmadan anakarttan görüntü aldım aygıt yöneticisinde ekran kartım gözüküyordu ama driver yüklü değildi AMD sitesinden yüklemek istedim ilk aşamada RX 560 olarak gördü devamında algılanamadığı için iptal etti Aygıt Yöneticisi'nden kontrol ettiğimde ekran kartının artık algılanmadıgını gördüm çok garip.

DDU ile güvenli modda işlemi gerçekleştirin, sürücüyü tekrar kurmayı deneyin.

Şimdi fark ettim ekran kartını çıkarmadan anakarttan görüntü aldım aygıt yöneticisinde ekran kartım gözüküyordu ama driver yüklü değildi AMD sitesinden yüklemek istedim ilk aşamada RX 560 olarak gördü devamında algılanamadığı için iptal etti Aygıt Yöneticisi'nden kontrol ettiğimde ekran kartının artık algılanmadıgını gördüm çok garip.

Algılanmamasının sebebi yazılımsal olabilir. GT730 ekran kartı kullanırken sitesinde desteklediği yazmasına rağmen desteklemeyen bir sürücü indirdiğimde böyle bir şeyle karşılaşmıştım. Forumlardan RX560'ın gerçekten desteklediği son sürüm hangisiymiş bakın derim. Ben destekleniyor diye indirmiştim fakat araştırınca gördüm ki uygulamasında görünmesine ve her seferinde hata almama sebep olan şey gerçekten son destekli driverın 5 ay önce çıkmış olması ama üreticinin bunu düzeltmemesiydi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı