RX 5600 XT alınır mı?

Bütçe
2500
Bazen günde 10 saat falan kullanıyorum bilgisayarı sadece oyun için değil ama yine de eskisi kadar sorunları yoksa almak isterim bir daha değiştiresim gelmiyor.

5500 XT içinde durum aynı mı?

Sorun kısmı değişir yani olmayabilir de olabilir de ama ben mesela 5700XT kullanıyorum neredeyse her şey başıma geldi diyebilirim siyah ekran, WattMan, yüksek bellek saat hızları vss. Hepsini çözdüm. Rehberimde mevcut hatta ama yüzde yüz sorunlu diyemem zaten sorunlar sürücü kaynaklı değil hiçbir zaman da olmadı. Güç kaynağından iki farklı 8 pin çıkışı varsa sorun yaşama olasılığın çok düşer.

Sorun kısmı değişir yani olmayabilir de olabilir de ama ben mesela 5700XT kullanıyorum neredeyse her şey başıma geldi diyebilirim siyah ekran, WattMan, yüksek bellek saat hızları vss. Hepsini çözdüm. Rehberimde mevcut hatta ama yüzde yüz sorunlu diyemem zaten sorunlar sürücü kaynaklı değil hiçbir zaman da olmadı. Güç kaynağından iki farklı 8 pin çıkışı varsa sorun yaşama olasılığın çok düşer.

O zaman RX 5600 XT'yi alayım mı PSU kablolarına hiç bakmadım gerekmediğinden ama vardır umarım.

Bu PSU yeterli oluyor mu kaliteli model olunca daha az sorun yaşatıyormuş deniliyor da.

Evet de 550W düşük kalabilir şöyle normal de çok yüksek güç çeken bir kart değil ama 600W minimum sağlam önerirdim. Şöyle yapın hocam eski ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırmadan 5600XT takmayın hemen sapitabilir benden söylemesi. Eski ekran kartı sürücüsünü kaldırın PC kapayın yeni ekran kartını takın PC açın ve sürücüyü öyle yükleyin. Ayrıca chipset sürücüsünü de kurmayı asla unutmayın.

Evet de 550W düşük kalabilir şöyle normal de çok yüksek güç çeken bir kart değil ama 600W minimum sağlam önerirdim. Şöyle yapın hocam eski ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırmadan 5600XT takmayın hemen sapitabilir benden söylemesi. Eski ekran kartı sürücüsünü kaldırın PC kapayın yeni ekran kartını takın PC açın ve sürücüyü öyle yükleyin. Ayrıca chipset sürücüsünü de kurmayı asla unutmayın.

Ortadaki kablo olmalı 4+4 550W risklimi oluyor 😕

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-11-30-12-55-44-94_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2023-11-30-12-55-44-94_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    51,4 KB · Görüntüleme: 74
Riskli değil 8+8 pin iki ayrı konumda gelse daha iyi olurdu. Çok takmayın bu konuyu ekran kartını alın bir sorun olursa da en kötü elden çıkarırsın.

Riskli değil 8+8 pin iki ayrı konumda gelse daha iyi olurdu. Çok takmayın bu konuyu ekran kartını alın bir sorun olursa da en kötü elden çıkarırsın.

Tamam alacağım denemeden bilmek zor sorun çıkmayabilir de bu AMD sorunları hep bakıyorum ama oyun oynarken mi sorun daha çok yapabiliyorlar?

RX 5600 XT eski ekran kartım, iki sene sorunsuz kullandım. 2-3 ayda bir GPU kaynaklı çökme yaşıyordum, ki normal bu da. Genelde yazılım kaynaklı ram sorunları filan olurlardı.

1080p için hala iyi fps veriyor, UA5 oyunlarını High ile oynarsın 50-60 fps arası.

RX 5600 XT eski ekran kartım, iki sene sorunsuz kullandım. 2-3 ayda bir GPU kaynaklı çökme yaşıyordum, ki normal bu da. Genelde yazılım kaynaklı RAM sorunları filan olurlardı.

1080p için hala iyi FPS veriyor, UA5 oyunlarını high ile oynarsın 50-60 FPS arası.

27 inç 1080p monitör var pek fazla oyun yok elimde şu an Ark Survival için kullanacağım sonrasını düşünürüz 🙂

Technopat Haberler

Geri
Yukarı