RX 5600 XT GTA V Düşük FPS

Burhanglrsoy

Centipat
Oyun orijinal ve yüksek grafiklerde GPU %99 çalışıyor FPS 80 - 100 civarlarında değişiyor, bende yüksek FPS için grafikleri düşünüyorum ancak yine 80 - 100 FPS alıyorum GPU kullanımı %30'lara düşüyor. Napacağım bilemedim, hatta gafikleri en Low'a alıp 800x600 yapsam dahi yine sadece gökyüzüne bakarsam FPS 150'lere çıkıyor şehir içi yine 100'lere düşüyor GPU kullanımı %10'lara düşüyor.
Sıcaklıklar 60 C°'yi geçmiyor. Yüksek FPS için ne yapmalıyım?
Driver'lar güncel ve Windows animasyonları vs kapalı yani bilgisayar performans modunda.
(İşlemci Ultra grafiklerde %40, Low grafiklerde %20 civarı çalışıyor.)
R5 1600 AF.
Pulse RX 5600 XT OC.
B450M S2H Gigabyte.
16 GB 3000 MHz CL16 (BIOS 3000 MHz ayarlı.)
256 GB XPG m2.SSD

gta 5 gibi bir oyunda 80 -100 fps düşük bir değer değildir yeni nesil ekran kartlarında bile gta 5 de 90 -120 fps arası alınıyor.

Bir kere işlemci darboğaz yapıyor OC yapmayı deneyin, ikincisi 100 fps hangi ayarlarda oynuyorsunuz?

Ayrıca çözünürlüğü düşürmeniz hiç bir anlam ifade etmez daha çok darboğaz yapar.

gta 5 gibi bir oyunda 80 -100 fps düşük bir değer değildir yeni nesil ekran kartlarında bile gta 5 de 90 -120 fps arası alınıyor.
Tabi düşük değil ancak grafikleri düşürünce FPS yükselişi bekliyordum.
Bir kere işlemci darboğaz yapıyor OC yapmayı deneyin, ikincisi 100 fps hangi ayarlarda oynuyorsunuz?

Ayrıca çözünürlüğü düşürmeniz hiç bir anlam ifade etmez daha çok darboğaz yapar.
Oyun ayarlarim
Grass Quality Normal
Shader Quality Normal
Ambiant Occlusion Off
Reflection MSAA Off
8X MSAA
Shadows Sharp
Shadows Quality Very High
Geri kalan ayarlar Very High/Ultra.
İşlemci darboğazı var ama çok yok ki bu ayarlarda zaten %90 üstünde GPU kullanımı var. Grafik ayarlarını düşürünce FPS artışı hiç yok. Sadece GPU ve CPU kullanımı düşüyor.

8X MSAA'dan yapıyor bu illet ayar baya baya düşürüyor FPS'i X2'de deneyin bakalım bir.

8X MSAA'dan yapıyor bu illet ayar baya baya düşürüyor FPS'i X2'de deneyin bakalım bir.
Doğru söylüyorsunuz ancak benim anlamadığım da bu grafikleri Off/Normal yapıp MSAA off yapsam dahi yine 100 FPS civarı geziyor oyun. Bende 8X MSAA açıyorum nasılsa FPS farkı %0.

Doğru söylüyorsunuz ancak benim anlamadığım da bu grafikleri Off/Normal yapıp MSAA off yapsam dahi yine 100 FPS civarı geziyor oyun. Bende 8X MSAA açıyorum nasılsa FPS farkı %0.
Bugün GTA V hakkında FPS düşüşüne yazdığım 2. konu gördüğüm 4-5. konu olabilir nedense bu oyunda bir sorun var gerçekten.

Vsync açık mı? 100'e sabitleme olasılığı kaç.

Bugün GTA V hakkında FPS düşüşüne yazdığım 2. konu gördüğüm 4-5. konu olabilir nedense bu oyunda bir sorun var gerçekten.

Vsync açık mı? 100'e sabitleme olasılığı kaç.
100 FPS sabitleme olduğunu sanmıyorum zira gökyüzüne baktığımda 180 FPS görebiliyorum. Vsync Off bu arada. Bir çözüm bulamadım halen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…