RX 5600 XT ile oyunlarda siyah ekran ve driver silinmesi

Furkan Guness

Femtopat
Katılım
6 Mart 2023
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
CORSAIR LPX 3200MHZ
SSD veya HDD modeli
TEAM CX2
Ekran kartı
ASUS TUF RX 5600XT
Anakart
GIGABYTE A520M-H
İşlemci
RYZEN 5 4500
Merhaba, bu sorun daha öncelerde RX 570 kartımla yaşamıştım ama onda ayda yılda 1 kere olduğundan pek önemsemiyordum, RX 5600 XT'de ise ilk başlarda böyle bir sorunum yoktu. Ama son 3 haftadır ne zaman 1-2 saat oyun oynasam aniden tak diye siyah ekran geliyor, beklediğimde ise AMD driverı hata verip GPU driverını siliyor direk reset attığımda ise driver silinmiyor ama PC açılış ekranında 1-2 dakika uygulamalarda tepki vermekte biraz zorlanıyor, Cyberpunk 2077 ve diğer oynadığım tüm oyunlarda böyle yapıyor, cidden can sıkıcı olmaya başladı, desteğinizi ve önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.
 
Ekran kartı sürücülerini temizleyin


Ve yeniden kurun.

 
Ekran kartı sürücülerini temizleyin.


Ve yeniden kurun.


DDU ile temizlemeyi denedim ama sorunumu gidermedi hocam, önerebileceğiniz bir driver sürümü var mı?
 
AMD sorunları. Bu sorunlar yüzünden 5700 XT kartımı zararına satıp NVIDIA'ya geçtim. Hayır sorunlarının pek bir çözümü de yok. İşlemci konusunda iyi fakat ekran kartında sorunlu biraz.

RX 5600 XT'de bu sorunların son çıkan driverlarla çözüldüğünü sanıyordum ama yanılmışım. Performans olarak hiçbir sıkıntısı yok ama dediğiniz gibi driver sorunları can sıkıyor. İmkanım olursa ben de NVIDIA karta geçmeyi düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
AMD forumda bile bir Allah'ın kulu çıkıp yardım etmemiş. :(

 
RX 5600 XT'de bu sorunların son çıkan driverlarla çözüldüğünü sanıyordum ama yanılmışım, performans olarak hiçbir sıkıntısı yok ama dediğiniz gibi driver sorunları can sıkıyor, imkanım olursa bende NVIDIA karta geçmeyi düşünüyorum.

Hocam siyah ekran verir, WattMan durdurması yapar, reset atar PC'ye, hayır bu sorunlarının çözümü de yok, sistemden mi oluyor bilemiyorum da, çünkü başkasında aynı kart var mesela o kişinin sisteminde sorun olmuyorken benimkinde oluyordu. Bu sorunlar yüzünden ben ekran kartı konusunda AMD'ye tövbe ettim açıkçası, çünkü paramı çöp ettiler, zaten az bir şey güvensem ekran kartı konusunda 7900XT alacağım fakat güvenemiyorum. O yüzden bende 4070 Ti 16 GB bekliyorum kendim. İşlemci konusunda destekliyorum fakat ekran kartı konusunda sıkıntılı. Size tavsiyem internetten 5600xt için en stabil çalışan ve önerilen driver sürümünü araştırın. İlla bununla ilgili konu vardır.
 
Hocam siyah ekran verir, WattMan durdurması yapar, reset atar PC'ye, hayır bu sorunlarının çözümü de yok, sistemden mi oluyor bilemiyorum da, çünkü başkasında aynı kart var mesela o kişinin sisteminde sorun olmuyorken benimkinde oluyordu. Bu sorunlar yüzünden ben ekran kartı konusunda AMD'ye tövbe ettim açıkçası, çünkü paramı çöp ettiler, zaten az bir şey güvensem ekran kartı konusunda 7900XT alacağım fakat güvenemiyorum. O yüzden bende 4070 Ti 16 GB bekliyorum kendim. İşlemci konusunda destekliyorum fakat ekran kartı konusunda sıkıntılı. Size tavsiyem internetten 5600XT için en stabil çalışan ve önerilen driver sürümünü araştırın. İlla bununla ilgili konu vardır.

Maalesef AMD yıllardır çözemedi driver konusunu istediği kadar saf kas gücünde ve performansta iyi olsun driver işi çok sıkıntı, bende bu saatten sonra AMD ekran kartının yanından geçmem bu zamana kadar düzeltemediler bundan sonra da düzeltebileceklerini sanmıyorum.
 

Geri
Yukarı