RX 5600 XT işlemci önerisi

Boşa paranızı çöpe atmış olursunuz darboğaz söz konusu değil hocam.

Hocam niye anlamak istemiyorsunuz? Darboğaz yapıyor. O kart için en az 3300X gerekli.
Bende onu düşünüyorum ama 3700X modelinde güzel bir indirim yakalarsam ileriye dönük daha iyi bir işlemci gibi geldi.

Bu arada hocam eğer 3700X yakalayabilirseniz harika olur. Geçen cuma 2100TL'ye düşmüştü yanlış hatırlamıyorsam.
Bende onu düşünüyorum ama 3700X modelinde güzel bir indirim yakalarsam ileriye dönük daha iyi bir işlemci gibi geldi.

Bu arada hocam eğer 3700X yakalayabilirseniz harika olur. Geçen cuma 2100TL'ye düşmüştü yanlış hatırlamıyorsam.

Merhaba, şu an Ryzen 5 2600 ile birlikte kullanıyorum kartı. Belirgin şekilde darboğaz hissediyorum, oyunlarda akıcılık sıkıntısı oluyor. Yeni işlemci arıyorum, bütçe 2000 TL. Civarı. X470 anakart kullanıyorum. Bir de işlemciyi değiştirirken RAM'leri de değiştirmem gerekiyor mu? 2x8 3000 MHz RAM kullanıyorum şu an.

Butcen için en doğru şey 3600+Core Frozr kule tipi soğutucu.

Hocam niye anlamak istemiyorsunuz? Darboğaz yapıyor. O kart için en az 3300X gerekli.

Size bilgi veriyorum işlemci %50 kullanıyor yok darboğaz al bunu diye damga yapıştırıyorsunuz! RX 5600 XT'nin üstünde kart almayacaksanız oyun ve gündelik kullanım için kullanıyorsanız 2000-2500 TL'ni çöpe atmakta bol şanslar hocam. Yeniden söyleyeyim belki anlarsınız, işlemci kullanımı %50 olunca darboğaz olmuş olmuyor ha zenginim derseniz alın 3600 işlemci %30 %40 kullanım olur hayırlı olsun şimdiden 🤣.

Size bilgi veriyorum işlemci %50 kullanıyor yok darboğaz al bunu diye damga yapıştırıyorsunuz! RX 5600 XT'nin üstünde kart almayacaksanız oyun ve gündelik kullanım için kullanıyorsanız 2000-2500 TL'ni çöpe atmakta bol şanslar hocam. Yeniden söyleyeyim belki anlarsınız, işlemci kullanımı %50 olunca darboğaz olmuş olmuyor ha zenginim derseniz alın 3600 işlemci %30 %40 kullanım olur hayırlı olsun şimdiden 🤣.

Umarım benim yazdığıma da cevap verirsin.

Bazı oyunlarda darboğaz yapıyor ancak bu darboğazlar 2500 TL vermeye değer mi?

Bilmiyorum.
Ben sadece öneri yapıp geçiyorum.
Orası kullanıcıya kalmış.
Bence sen de bu tarz şeyleri fazla umursama kanka.
3600 almak, RTX 3000 serisi için de ön ayak olmuş olur.
2600 işlemcinisini satıp üzerine 1000TL ekleyip 3600 alabilir.

Benimle insan gibi konuşun diyeceğim ama gerek yok. İyi sosyaller. Bu arada rekabetçi oyunlarda da bal gibi darboğaz yapıyor. "Belki anlamaya çalışırsınız"(!) İnsanlara yanlış bilgi vermekte bol şanslar hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı