RX 5600 XT mavi ekran hatası

SpaiyN

Decapat
Daha fazla  
Bana kalırsa sorun Chrome'da nereden biliyorsun diye soracak olursanız, ne zaman mavi ekran yesem ya da ekran kararsa hep bir şeyler izlerken oldu. Bugün öğlen saatlerinde YouTube'da video izlerken siyah ekran aldım, PC çalışıyordu yaptığım işlemler devam ediyordu yalnız ekran karanlıktı reset attım kasadan düzeldi. 10 dk önce Netflix'de dizi seyrederken bu sefer mavi ekran yedi. Bir şeyler izlerken sürekli ya ekran kapanıyor ya mavi ekran yiyorum. Tarayıcıda sıkıntı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
WHQL olmayan bir sürüm kullandığım zaman chrome da bir problem yaşadım. Takılma donma kasma bazen ekran kapanıp açılıyordu. Sürümü 22.5.1 e döndürdüm herhangi bir problemim kalmadı. Belki faydası olabilir bilginin.

WHQL olmayan bir sürüm kullandığım zaman Chrome da bir problem yaşadım. Takılma donma kasma bazen ekran kapanıp açılıyordu. Sürümü 22.5.1'e döndürdüm herhangi bir problemim kalmadı. Belki faydası olabilir bilginin.

WHQL'nin ne olduğunu bilmiyorum, biraz daha detaylı anlatır mısın? Nereden yapabilirim bu dediğini? Eğer çözüm bu değilse dediğini yapmam herhangi bir soruna sebep olur mu?

Bana kalırsa sorun Chrome'da nereden biliyorsun diye soracak olursanız, ne zaman mavi ekran yesem ya da ekran kararsa hep bir şeyler izlerken oldu. Bugün öğlen saatlerinde YouTube'da video izlerken siyah ekran aldım, PC çalışıyordu yaptığım işlemler devam ediyordu yalnız ekran karanlıktı reset attım kasadan düzeldi. 10 dk önce Netflix'de dizi seyrederken bu sefer mavi ekran yedi. Bir şeyler izlerken sürekli ya ekran kapanıyor ya mavi ekran yiyorum. Tarayıcıda sıkıntı olabilir mi?

Biraz araştırayım kendim öğreneyim dedim. Afd.sys adlı dosyada sorun var. İnternet ile ilgili alakalı sanırım. Ancak bu nasıl mavi ekran aldırtabilir ki?

1665797630459.png

Dosya Ekleri

• 1665797088094.png
    1665797088094.png
    138,3 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
WHQL'nin ne olduğunu bilmiyorum, biraz daha detaylı anlatır mısın? Nereden yapabilirim bu dediğini? Eğer çözüm bu değilse dediğini yapmam herhangi bir soruna sebep olur mu?

Biraz araştırayım kendim öğreneyim dedim. Afd.sys adlı dosyada sorun var. İnternet ile ilgili alakalı sanırım. Ancak bu nasıl mavi ekran aldırtabilir ki?

Eki Görüntüle 1544201
Hocam WHQL kısaca şöyle anlatayım denenmiş stabil olan sürüm diyebiliriz windows tarafından onaylanıyordu yanlış bilmiyorsam. Diğerleri opsiyonel olarak yayınlanıyor yani kullanıcı kullanırken geliştirmeye devam ediliyor. Şu an stabil olan sürüm 22.5.1 sanırım çünkü üstü WHQL güncellemesi çıkmıyor bende. Amd software sürümünü güncellemek ne gibi bir problem çıkartabilir ki ? Bir sorun olacağını sanmıyorum.

Herkese iyi akşamlar. Aynı gün içinde 2 kere mavi ekran hatası aldım, her iki hatada bir şeyler izlerken oldu. İlki Netflix, ikincisi ise Prime videoda bir şeyler izlerken oldu. İkinci minidump dosyasında @Recep Baltaş'ın paylaştığı analiz videosundaki hatalardan ntkernel hatası var, diğeri afd.sys hatası. Sorunu çözebilecek biri varsa yardımcı olursa süper olur, şimdiden teşekkür ederim. Minidump linkini aşağıya bırakıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı