RX 5600 XT - R3 3100 sistemde düşük FPS

Konunun öncesini okumadım öncelikle onu belirtiyim. Elimdeki kart 5600XT 14Gbps modeli ve kullandığım işlemci 1600 AF. Güncel oyunlarda darboğaz gibi bir durum söz konusu değil benim için, çok nadir de olsa Black Ops 2 gibi oyunlarda darboğaz oluyor sadece ki o da sorun değil.

Konudaki arkadaş darboğaz yaşadığını söylüyor ama bence darboğazdan başka bir problem var. %1-%18 ekran kartı kullanımı görüyor kendisi.

Konudaki arkadaş darboğaz yaşadığını söylüyor ama bence darboğazdan başka bir problem var. %1-%18 ekran kartı kullanımı görüyor kendisi.

Normal şartlarda imkansız, o işlemcinin en kötü durumda bile %80 üzeri beslemesi lazım.

Şu şekilde 1600 AF ve 5600XT ikilisinin FH4 performansını paylaşayım. 1600 AF, 3100 ile eşit bir işlemci denilebilir.

Son düzenleme:

Seniin işlemcin 6 çekirdek 12 thread onunki 4 çekirdek 8 thread bu da önemli sadece işlemci gücüyle alakalı değil.

Seniin işlemcin 6 çekirdek 12 thread onunki 4 çekirdek 8 thread bu da önemli sadece işlemci gücüyle alakalı değil.

Evet etken ancak benim işlemcim eski mimari, güncel oyunlarda sıkıntıya düşebiliyor. Mesela bazı oyunlarda benim işlemci 3050'yi bile beslemekte zorlanırken 3100 rahatlıkla besliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…