RX 5600 XT sistem ekranda pikselleşme ve donma

261174

Hectopat
Yeni bir PC topladım geçenlerde ama toplamaz olaydım keşke. 1 haftadır hep sorunlar yaşıyorum. Bilgisayar açılırken monitöre ve klavyeye güç gelmiyor. Bugün bilgisayarı açtığımda ilk önce ekranda renkli kareler çıktı ardından ekran dondu. Bende bilgisayarı güç düğmesinden kapattım. Şu an yine monitör ve klavyeye güç gitmiyor. RX 5600 XT Sapphire markalı ekran kartım ve R5 5600 işlemcim var. PSU ise 600W gücünde.

Dostum renkli kareler genelde ekran kartı çipsetindeki sorunlardan dolayı olur. Şuradaki gibi mi ?

Sanırım 2.el aldın. Öncelikle arkasındaki vidalarda beyaz garanti etiketleri duruyor mu? Mining çıkması vs ise çipin lehimleri çatlamış ya da gevşemiş olabilir. Kısmen tamirini yapan yerler olabiliyor.

Aynen bu görüntüde ki gibi ama daha çok dikdörtgen ve yeşil renkliler. Şuan kart yanımda değil aldığım dükkana gönderdim sorun nerede ona bakıyor. Kartı 2. el aldım dediğin gibi. Garantisi falan var.

Aynen bu görüntüde ki gibi ama daha çok dikdörtgen ve yeşil renkliler. Şu an kart yanımda değil aldığım dükkana gönderdim sorun nerede ona bakıyor. Kartı 2. el aldım dediğin gibi. Garantisi falan var.

Şekli çok önemli değil dostum bu renkleri basabilecek olan şey %99 ekran kartı ya da kablo. Garantisi varsa çok iyi. Geçmiş olsun.

Şekli çok önemli değil dostum bu renkleri basabilecek olan şey %99 ekran kartı ya da kablo. Garantisi varsa çok iyi. Geçmiş olsun.

Sağ olun hocam. Bilgisayarı getirdi ve güç kaynağını 700W takmış şu an açıldı bilgisayar ama bana saçma geliyor güç kaynağı bu sistemi rahat besleyecek güçteydi. Tekrar sorun çıkarması yüksek ihtimal. Tekrar sorun çıkarırsa garantiye göndereceğim veya NVIDIA bir kart alacağım.

Sağ olun hocam. Bilgisayarı getirdi ve güç kaynağını 700W takmış şu an açıldı bilgisayar ama bana saçma geliyor güç kaynağı bu sistemi rahat besleyecek güçteydi. Tekrar sorun çıkarması yüksek ihtimal. Tekrar sorun çıkarırsa garantiye göndereceğim veya NVIDIA bir kart alacağım.

V-Sync kapalı şekilde ekran kartını %100 kullanan ve ekran kartı belleğini dolduran oyunlar/ayarlarda oynayın bir süre. Belli eder kendisini zaten hemen. PSU ile ekran pikselleşmesi arasında bir ilişki bulunan konu hiç görmemiştim. Belki 12v kanaldan gelen dengesiz güç yapıyordur ama yine de sanmıyorum.

Sorun marka yüzünden değil. AMD'de oluyor NVIDIA'da olmaz çukuruna düşmeyin.

V-Sync kapalı şekilde ekran kartını %100 kullanan ve ekran kartı belleğini dolduran oyunlar/ayarlarda oynayın bir süre. Belli eder kendisini zaten hemen. PSU ile ekran pikselleşmesi arasında bir ilişki bulunan konu hiç görmemiştim. Belki 12v kanaldan gelen dengesiz güç yapıyordur ama yine de sanmıyorum.

Sorun marka yüzünden değil. AMD'de oluyor NVIDIA'da olmaz çukuruna düşmeyin.
Hocam cidden anlamadım. Bilgisayarda şuan sorun yok mesela. Gerçekten ekran kartı sorunluysa komple açılmaması gerekmez miydi?

Hocam cidden anlamadım. Bilgisayarda şuan sorun yok mesela. Gerçekten ekran kartı sorunluysa komple açılmaması gerekmez miydi?

Ekran kartının çipi üstünde sorunun nerede olduğuna bağlı olarak değişir bu. Sorun yoksa çok güzel. Bunu da olabileceğini öğrenmiş oldum kendi adıma. Bakalım uzun vadede ne olacak. Geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı