RX 5600 XT sistemde Forza Horizon 4 FPS düşüşü

HoNDaC1

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Geriatri
Arkadaşlar, herkese merhabalar. Birkaç gün önce bir konu açmıştım işlemci soğutma ile ilgili. Sorunum kısaca şu şekilde; Forza Horizon 4 oyununda özellikle Online modda ani droplar yaşıyorum ve örneğin drift yaparken veya yarış yaparken bu ciddi oranda etkiliyor. 1 saniye gibi kısa bir sürede geri düzeliyor. Bu sorunu başka hiçbir oyunda yaşamıyorum. Ama benden daha düşük sistem özelliklerine sahip bilgisayarlarda bu sorunları yaşanmıyor. Drop esnasında gözlemlediğim en büyük değişim, işlemci kullanımı oluyor. Drop esnasında CPU kullanımı %3'e düşüyor ve %80'e fırlıyor bir anda. Sorun işlemci ısısından kaynaklıdır deyip, kule tipi fan aldım ve ısınma sorununu ortadan kaldırdım. Fakat drop sorunu halen devam ediyor. Sizce sorunun kaynağı nedir? Oyun HDD'de ve badsector taramasında hiçbir olumsuzluk ile karşılaşmadım. Sistemim şu şekilde:
R5 1600 AF
RX 5600 XT
16 GB RAM
B450M S2H.

Arkadaşlar oyun Steam'e geldiğinden itibaren oynamadım. Sebebi Steam'a gelmesi değil tabii ki :D ama şöyle bir şey var, oyun zaten normalde Microsoft Store'da bile sorunluydu, Steam'de de olması bekleniyordu zaten. RAM konusuna gelince evet RAM yetersiz, hatta Horizon 3 oynarken benim PC 15 GB RAM kullanıyordu 🤣 oyun için şunu söyleyebilirim ki, sağlamından bir işlemci, güzel bir SSD, 3 kilo ekran kartı ve çok miktarda şans gerekli. Öyle sistemlerde droplar, sorunlar gördüm ki halime şükrettim. Bir de şöyle bir şey eklemeden geçemeyeceğim, oyunu neredeyse her gün günde ortalama 2-3 saat oynarsanız oyun harddiskte olsa bile bir süre sonra hızlı açılmaya, sorunların bazıları teker teker çözülmeye başlıyor, uzun süre oynayanlar iyi bilirler bunu. Ben Forza'yı ilk aldığımda oyun açılmıyordu bile :D hiçbir şey yapmamama rağmen 1 hafta sonra çift klik yapıp oyunu açmıştım :D

Arkadaşlar oyun Steam'e geldiğinden itibaren oynamadım. Sebebi Steam'a gelmesi değil tabii ki :D ama şöyle bir şey var, oyun zaten normalde Microsoft Store'da bile sorunluydu, Steam'de de olması bekleniyordu zaten. RAM konusuna gelince evet RAM yetersiz, hatta Horizon 3 oynarken benim PC 15 GB RAM kullanıyordu 🤣 oyun için şunu söyleyebilirim ki, sağlamından bir işlemci, güzel bir SSD, 3 kilo ekran kartı ve çok miktarda şans gerekli. Öyle sistemlerde droplar, sorunlar gördüm ki halime şükrettim. Bir de şöyle bir şey eklemeden geçemeyeceğim, oyunu neredeyse her gün günde ortalama 2-3 saat oynarsanız oyun harddiskte olsa bile bir süre sonra hızlı açılmaya, sorunların bazıları teker teker çözülmeye başlıyor, uzun süre oynayanlar iyi bilirler bunu. Ben Forza'yı ilk aldığımda oyun açılmıyordu bile :D hiçbir şey yapmamama rağmen 1 hafta sonra çift klik yapıp oyunu açmıştım :D

Doğru bu arada Microsoft oyunları PC'ye alışma süreci yapıyor sanırım ben oyunu ilk açtığımda oyundan atıyordu şimdi 8 GB RAM ile çok çok az drop ile misler gibi oynuyorum. :)

Bu oyunda bende de anlık takılmalar var. STEAM sürümünü oynuyorum. Tüm ayarlar maksimumdayken ekran kartı 66, işlemci 68 derece iken, FPS 120-144 arasında ve ekran kartı kullanımı %95-98 arasında işlemci kullanımı %40-55 arasındayken oluyor bir de takılmalar. Belki harddiskin çükü yetmiyordur o yüzden donuyordur diyerek oyunu 970 EVO Plus’a kopyaladım onda da aynı. Ben henüz çözüm bulamadım belki güncelleme ile düzeltirler diye bekliyorum. Fikri olan varsa beni de etiketleyebilir. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı