RX 5600 XT sistemde oyun oynarken ekran gidiyor

MrAtmet

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rx 5600 xt 6 gb
İntel İ5 8400
8+8 2666 mhz ddr4 ram
120+500 gb ssd
msi h110m pro-vd
Gigabyte GS25F2
Merhaba, arkadaşlar geçen hafta RX 5600 XT aldım. DDU ile önceki ekran kartının driverını sildim sonra bunu taktım driver yukledim en son sürümü ardından teste soktum 74 derece 81 hotspot cok iyi gidiyordu. CS girdim yarım saat oynadım oyun dondu ekran gitti kasayı kapattım Power tuşu ile. Açtım driver yokmuş gibiydi DDU ile sildim tekrar kurdum ertesi gün yine CS girdim yine aynı sorun. Ne yapabilirim hocalar?

Öncelikle geçmiş olsun muhtemelen Power yetmiyor. Bende de RX 580 4 GB vardı 400W Power ile kullanıyordum size olanın aynısı oluyordu. Sorununuz yazılımsal da olabilir donanımsal da olabilir fakat dediğim gibi ya Power yetmiyor ya da Windows yazılımında sorun var. Daha önce tamir görmediyse formatla PC'yi temiz kurulum yap. O da çözülmezse farklı Power ile dene.

Power'dan olmazsa ekran kartı sıkıntılıdır GT 730'dan RX 470e geçmiştim oyuna girmeyi bırak masaüstünde fareyi basılı tutup sürüklediğim zaman bile ekranım gidip geliyordu sorunu AMD'nin uygulamasından oyun>ekran>gpu ölçekleme ayarını açtığımda düzelmişti fakat RX 570e geçtiğimde böyle bir sıkıntım yoktu 470 arızalıymış.

600 watt zoko psu bulunmakta. dediğinizi en uygun bir vakit başka bir bilgisayara takıp deneyeceğim. Chat GPT eski sürüm driver önerdi onuda deneyeceğim. hiç biri olmaz ise iade edeceğim. öneriniz için teşekkürler

psu sorunu yok furmarka soktum 140 watt cekiyor. sorun çıkmıyor

Son düzenleme:
Kartta yüksek ihtimal sorun var. İade edin sürücü sorunu vs. ile ilgisi yok.
Sebebi ne olabilir. dünden beri oynuyorum benchmarka soktum 10 dk da 77 derece maks hotspot 85, 83 vram dereceyi gördü. RDR oynadım 1 saat sorun çıkmadı. yaklaşık 4 5 saat cs oynadım sorun yaşamadım hocam.
Başkan hızlı yanıt versen sevinirim yarın son şansım cünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
85 dereceler yüksek, ayrıca o sorunları hiç yaşamaman gerek. İkinci el özellikle ekran kartına asls sıcak bakmıyorum geçmişini bilemezsin çünkü. Uzun vadede çok başını ağtır o kart bilgin olsun.
Ek olarak ileride alacaksan Nvidia öneririm.

Aynı sorunu kart ilk çıktığında yaşıyordum satarak çözdüm. WattMan'dı sanırım sorunun adı. AMD'nin bu sorunu çözdüğünü sanıyordum LoL.

Katılmıyorum. 85 derece en sıcak bölgesi ve diğer kartlara göre anormal değil. Sorunu yasayan kişi sayısı fazla. Redditde bu olayı yasayanlar driver ile cözmüş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Katılmayabilirsiniz, redditte olanlara söyleyin burayı takip etsinler. Kaçırdığınız nokta genelde insanlar çözümü bulunca yada bulamayınca pek geri dönüş yapmıyorlar. O an çözülse bile tekrar problem oluyor ve dediğim gibi geri dönüş yapıp tekrar sorun yaşadım demiyorlar.
Maalesef çoğu forum sayfası bu şekilde. Ama sayısız tecrübe edinince insanlara daha net yardımcı olunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…