Bugün FiveM oynarken bir anda hiç karşılaşmadığım bir hatayla karşılaştım. Ekran kartımla ilgili bir sorun olduğunu anladım. Sonrasında Radeon Software'den ekran kartı güncelleştirmelerini kontrol ettim ve yeni bir güncelleme geldiğini gördüm indirmeye başladım. Güncelleme bittikten sonra kurulumu başlattığımda laptop mavi ekran verdi. Ekran geri geldiğinde Radeon Software'i açmaya çalıştığımda bir hata aldım. Laptopu yeniden başlattım ve şimdi Radeon Software'e girdiğimde güncelleştirme kısmı çıkmıyor. Ek olarak görev yöneticisini açtığımda ekran kartımın kaç derece olduğunu görebiliyordum ancak şuan göremiyorum. Ne yapmalıyım? Ekran kartım AMD Radeon RX 5600M. Aldığım hataları eke koydum.
Windows Update'in yüklediği AMD sürücüleriyle, AMD'nin kendi sitesindeki sürücüleri farklı. Aynı Radeon Software'ı barındırmıyorlar. İkisini karıştırınca böyle sorunlar oluşabiliyor. DDU ile şu anki sürücüyü kaldırıp AMD'nin sitesinden cihazınıza uygun sürücüyü yükleyin.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...