RX 5600X GTX 1050 Ti 4 GB sistem mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

MR.Sentinus

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1Bo-ZDRoNRA_3gGtFnQqA7tPwdPis6klu/view?usp=sharing
RAM
Crucial 8 GB 2400 MHz SODIMM CL17 CT8G4SFS824A DDR4 Ram
SSD veya HDD modeli
Kingston KC3000 1 TB NVME
Ekran kartı
MSI GeForce GTX 1050 Ti Aero ITX 4G OC
Anakart
MSI B550M PRO-VDH Wifi
İşlemci
Ryzen 5600X
Aragami 2'de mavi ekran veriyor.
Minidump oluşmuyor olay görüntüleyicisi olarak var.
Memtest yaptım bellekler de sıkıntı yok.
SSD de sıkıntı yok.

Kasa arkasında güç 460W yazıyor.

KC 300 zarar mı görmüş yoksa fotoda mı öyle görünüyor ? KC 300 çıkarttıktan sonra sorun yaşadın mı hiç ?
Hayır KC3000'i çıkardığımda Crucial BX500 ile hiç mavi ekran almadım.
Kingston KC3000 üstündeki akan şeyi sildim ve tekrar taktım.

Kingston KC3000 NVMe 1 TB SSD'de boştayken oyun oynamayınca hiç mavi ekran vermiyor.
Ama oyun oynarken veriyordu acaba sıcaklığı mı çok yükseliyor bir bakar mısınız şunlara?
Bir de işlemci boştayken 4.10 GHz'de çalışıyor overclock yapmadım, Crucial BX500'de 4.10'a çıkmıyordu ama bu NVMe SSD'de çıkıyor.
Kafam karıştı.
Aşağıdakiler Kingston KC3000 1TB NVMe'nin testleri.
Kingston KC3000 ilk aldığımda anakart ASRock B550M-HDV'di ve bu anakart ile Kingston KC3000 mavi ekran veriyordu anlamadığım garip bir olaydı. SSD'de sıkıntı olduğunu düşünüp amazona iade etmiştim 2. KC3000 geldi yine mavi ekran veriyordu bende anakartı değiştirdim MSI B550M Pro VDH Wi-Fi'ya geçtim mavi ekran vermiyordu. Ama sonralar mavi ekran vermeye başladı şimdi ki gibi.

Ekran Görüntüsü (1).png

Ekran Görüntüsü (2).png

Ekran Görüntüsü (3).png

Ekran Görüntüsü (6).png

Ekran Görüntüsü (7).png

Ekran Görüntüsü (8).png

Ekran Görüntüsü (9).png

Ekran Görüntüsü (10).png

Ekran Görüntüsü (11).png

KC3000 komple sök ve 1 hafta hiç takma. O şekilde sistemi test et bakalım.

Crucial BX500'i çıkardım, Kingston KC3000'i taktım ve format attım şu an oynuyorum 1 saat falan oldu mavi ekran vermedi ama OBS falan açmadım, kayıt almadım sadece Discord açık ve aragami 2 açık, Razer Synapse, Afterburner falan açık şu an mavi ekran almadım ama belli olmaz. Crucial BX500'de hiç vermedi bunda veriyordu ama şimdi vermiyor bilmiyorum belki akıntıdan dolayı olabilir. Kingston KC3000 testleri temiz çıkmıştı çünkü.

Ekran Görüntüsü (15).png
Ekran Görüntüsü (16).png

Her zaman derim testlerden sorunsuz geçmesi %100 sorunsuz olduğu anlamına gelmez. Acelemiz yok. 1 hafta test edin sistemi.
1 haftaya kadar Kingston KC3000 ile test edeceğim mavi ekran yersem, Crucial BX500 ile 1 hafta test edeceğim. 1.5-2 saattir aragami 2 oynuyordum sıkıntı olmadı ama belli olmaz. Umarım slot tam oturmamıştır ve umarım akıntıdan falandır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı