RX 5600XT 110 dereceyi görüyor

Evet dogru ben ekran kartıma 1 yıldan fazla bakım yapmadım yük altında 90 en fazla görmüştür hiç normal degil.

Ki bakım yaptığınız pedler macun kalitesi de önemli ekran kartı için iyileri nedir tam bende bilmiyorum desem yeridir ama dandik malzemele ile yapılan bakımın etkisi uzun sürmez bunun için ayrı bir konu açabilirsiniz. Bu sıcaklıklarda kullanmayın kartı yakarsınız. Yüksek ihtimalle FurMark testinde bilgisayar kapanır veya hata verir.

Ki bakım yaptığınız pedler macun kalitesi de önemli ekran kartı için iyileri nedir tam bende bilmiyorum desem yeridir ama dandik malzemele ile yapılan bakımın etkisi uzun sürmez bunun için ayrı bir konu açabilirsiniz. Bu sıcaklıklarda kullanmayın kartı yakarsınız. Yüksek ihtimalle FurMark testinde bilgisayar kapanır veya hata verir.

Kesinlikle. Bakım yapmayı biliyorsanız güzel bir bakım yapıp her şeyden emin olduktan sonra tekrar test edilebilir. Ayrıca fanlar yağlanabilir. Yine çok sıcak çalışıyorsa voltaj düşürülebilir.

Sıcaklığı yeni mi fark ettiniz yoksa daha önce karşılaşmadığınız bir durum mu?

1 saat öncesine kadar yoktu böyle bir sıcaklık.

Öncelikle fanları takılıyor mu çalışmıyor mu onu kontrol edin. Overclock vs yaptınız mı hiç? Bakım zamanı gelmiş olsa bile bu sıcaklıklar hiç normal değil en fazla 80 85 derecelere gelirdi bakım için. Termal pedlerde bir problem olabilir, bakım yapayım derken plakayı oturtturamamış olabilirsiniz. Güncel AMD sürümüne geçip default ayarlardayken fanları normal çalışıyor mu diye bakar mısınız?

Fanlarda herhangi bir sorun yok, tıkırında çalışıyor. Overlock yapmadım. Ayrıca uzun süredir bakım yapmıyorum ondan olabilir fanlar default ayarlarda normal çalışıyor ayrıca.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-08 230456.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-08 230456.png
    130,2 KB · Görüntüleme: 36
1 saat öncesine kadar yoktu böyle bir sıcaklık.

Fanlarda herhangi bir sorun yok tıkırında çalışıyor overlock yapmadım. Ayrıca uzun süredir bakım yapmıyorum ondan olabilir fanlar deafult ayarlarda normal çalışıyor ayrıca.

Hocam fanlar % kaç ile çalışıyor? %100e alıp sıcaklığı paylaşır mısınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı