RX 5600XT AC Odyssey çok düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bu sistemin verebileceği FPS'ten çok çok az alıyorum neden nedir sizce?
GPU ve CPU kendini çok az kullanıyor.

Sistem özelliklerim;
►Ekran kartı: XFX RX 5600XT 6 GB.
►Anakart: Gigabyte H410M H.
►Işlemci: i5 10400F 2.9-4.30 GHz.
►Soğutucu: Snowman MX6.
►RAM: 1x16 GB DDR4 3000MHz Corsair.
►Güç kaynağı: 750W 80Plus OCZ güç kaynağı.
►Depolama1: 1TB WD HDD 5400RPM.
►Depolama2: 120GB WD SSD.

Not: Her şey güncel BIOS dahil (sadece bu oyunda karşılaştım boyle bir sorunla)

Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Darboğaz var diyeceğim ama darboğaz ile ilgili birşey yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu testte bir sıkıntı var ben en düşükte benchmark testi yaptım 30FPS geçemedim oyuna girdim 40 altı görmedim. Oyunda da böyle mi?

Tek kanal olmasıyla alakalı değil. Bu oyun sıkıntılı, üstelik bayağı sıkıntılı. Zaten biraz daha yüksek parçaların testlerine bakarsan aşağı yukarı onlarda da aynı performansı veriyor. AC Valhalla oynadıysan ya da oynamadıysan dene. Göreceksin ki grafikleri ve detay seviyesi Odyssey'den çok daha fazla olmasına rağmen daha fazla FPS veriyor ve stabil çalışıyor. Odyssey optimizasyon sıkıntılı bir oyun maalesef. Ben RX580 ile ikisini de oynadım Ultra ayarlarda sadece gölge kısıktı. Valhalla'da çok daha fazla FPS aldım.

Bende aynı ayarlarda test yaptım. R5 2600 ve XFX RX 5600XT THICC III Ultra ekran kartıyla 49 FPS aldım. XFX'in hangi modelini kullanıyorsun? Bellek hızın 12000 MHz, ekran kartınına VBIOS güncellemesi yapman gerekiyor galiba. Tek kanal RAM kullanmanda biraz FPS düşürüyor.

Hocam kusura bakmayın konuyu dağıtacağım ama 5600 XT ile sorun yaşadınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…