RX 5600XT AC Odyssey çok düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10
PSU kaç yıllık?

Eski hocam bayağı ama PSU kaynaklı olsa diğer oyunlardada olurdu diye düşünüyorum (Cyberpunk - RDR Online - Rust... vb oyunlarda performans kaybı yok).
Bende aynı ayarlarda test yaptım. R5 2600 ve XFX RX 5600XT THICC III Ultra ekran kartıyla 49 FPS aldım. XFX'in hangi modelini kullanıyorsun? Bellek hızın 12000 MHz, ekran kartınına VBIOS güncellemesi yapman gerekiyor galiba. Tek kanal RAM kullanmanda biraz FPS düşürüyor.

Büyük ihtimalle tek kanaldan dolayı.
Bu testte bir sıkıntı var ben en düşükte benchmark testi yaptım 30FPS geçemedim oyuna girdim 40 altı görmedim. Oyunda da böyle mi?

Oyundada bu şekilde kullanım.
Tek kanal olmasıyla alakalı değil. Bu oyun sıkıntılı, üstelik bayağı sıkıntılı. Zaten biraz daha yüksek parçaların testlerine bakarsan aşağı yukarı onlarda da aynı performansı veriyor. AC Valhalla oynadıysan ya da oynamadıysan dene. Göreceksin ki grafikleri ve detay seviyesi Odyssey'den çok daha fazla olmasına rağmen daha fazla FPS veriyor ve stabil çalışıyor. Odyssey optimizasyon sıkıntılı bir oyun maalesef. Ben RX580 ile ikisini de oynadım Ultra ayarlarda sadece gölge kısıktı. Valhalla'da çok daha fazla FPS aldım.

Hocam internetteki performans testlerinin çok gerisindeyim ekran kartı kendini kullanmıyor inatla bu arada testi 2560X1080 çözünürlüğünde de yaptım ama gene kullanmıyor kart kendini.
Sorun an itibarıyla çözüldü.
SORUN TEK KANAL OLMASINDAYMIŞ RAMİN.
2x16 YAPTIM DÜZELDİ.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı