RX 5600XT Ekran Kartı Güç Tüketim Sorunu

Tcqjaws

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar kullanmış olduğum ekran kartının TDP'si 150W olmasına rağmen RDR 2 gibi 1 oyunda bile 100W üstünü görmüyor. FurMark testinde 150W üstünü görmüyor ki araştırdığım sitelerde bu değer 200W üstünü gösteriyor. Burada bir problem söz konusu mu acaba bilgi verebilecek arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Ekran kartı: MSI 5600XT Gaming X modeli.
PSU: High Power 600W 80+ Bronze.
İşlemci: Ryzen 5 3600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı kullanım yüzden nasıl? Eğer düşükse, güç tüketimi de düşük olur. RDR2'de gördüğüm kadarıyla %95 üzeri kullanımda 130-140w civarı çekiyor. GPU kullanım değerlerini de yazsaydın daha iyi olumuş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyundan oyuna değişecektir diye düşünüyorum. Güç tüketimini faklı oyunlarda takip edebileceğin şu video var. Bir bakabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam birçok oyuna baktım ben zaten ağır oyunlarda 100Watt kalıyor üstünü asla görmedim Valorant CS:GO tarzı hafif oyunlarda 60 70W tüketim oluyor ağır oyunlarda ise 100W üstü olmuyor izlediğim videodan da belli bir aksilik olduğu. Aslında performanstan yana herhangi bir kaybım yok ama yine de gözüme batıyor. Bu arada MSI Afterburner üzerinden bakıyorum Watt değerlerine.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı