RX 5600XT ekran kartı için işlemci önerisi

Bütçe
2500-3000- 3500 max
Fakat bırsey sormak ıstıyorum benım konuma benzer aynı ekrankartına işlemci onerısıne kımse intel den bahsetmemıs herkes amd 3600 vesaıre demısler neden intel fazla fps verırken amd terchı edıyorlar ıntel tam bı fıyat performans olmuyormu acaba?
İntel daha fazla performans diye bir şey yok ki? Modele göre değişiklik gösterir. İşlemcide AMD tercih edilmesinin sebebi daha ucuz ve aynı performans.
AMA, AMD işlemciler daha çok ısınıyor ve daha çok güç çekiyor. Dezavantajları bu.
AMD işlemci kullanıyorsanız daha iyi bir soğutmaya, daha iyi bir termal macuna ve daha iyi bir güç kaynağına ihtiyaç duyuyorsunuz.
Tabii bunlar duruma göre değişir. Tüm işlemcileri ısınıyor diye bir şey yok ama çoğunlukla böyle.

12100F veya 13100F birbiri ile aynı zaten ama bu işlemci ile çok daha güçlü kartlar besleniyor. Eğer ileride kart değiştiririm dersen mesela 4060 Ti, 7700 XT gibi bir karta geçersen sana sorun çıkarmayacak 12400F / 13400F veya 5600, 7500F gibi işlemcilere geçmen daha iyi olurdu.
diger soruma bakarmısınız acaba hocam

İntel daha fazla performans diye bir şey yok ki? Modele göre değişiklik gösterir. İşlemcide AMD tercih edilmesinin sebebi daha ucuz ve aynı performans.
AMA, AMD işlemciler daha çok ısınıyor ve daha çok güç çekiyor. Dezavantajları bu.
hocam o zaman sunu soylıyım intel 12100f 2500 tl amd 5500 3.5 4k intel aynı fps yi veriyor yani amd ye ucuz demenızı anlayamadım

12100F daha bütçe dostu bir işlemci. 3600 eskidi artık, güçlü olsada. Fakat 5600 gibi işlemcilere çıksan direkt 5600 derdim. AMD bu konuda daha iyi.
peki birşey sormak istiyorum 5600ü anakartım desteklermı yanı pcde bı sorun cıkmaz degılmı darbogaz vesaıre

peki birşey sormak istiyorum 5600ü anakartım desteklermı yanı pcde bı sorun cıkmaz degılmı darbogaz vesaıre
Anakartına BIOS güncellemesi yaptıktan sonra yeni işlemcini tak, sıkıntı olmaz. Intel'e geçmen anakart + işlemci masrafı açacak onun yerine 5600 al daha iyi.

Modelden modele değişiyor. Bazı modeller daha makul.
o zaman hocam ya 12100f yada param cıkarsa 5600 almaya calısıcagım param cıkmaz ıse amd 3600 falan hiç bi sekilde almayı dusunmuyorum o zaman

Anakartına BIOS güncellemesi yaptıktan sonra yeni işlemcini tak, sıkıntı olmaz. Intel'e geçmen anakart + işlemci masrafı açacak onun yerine 5600 al daha iyi.
peki bir şey daha sormak ıstıyorum ben rx 570 i cıkartıp oncesınde hıcbır ıslem yapmadım pc den cok anlamıyorum cıkartıp dırekt 5600xt yi taktım bu konuda onceden sılmem falan gereken bısıler varmıydı var ise simdi ne yapmam lazım coktan yeni ekran kartını taktım

o zaman hocam ya 12100f yada param cıkarsa 5600 almaya calısıcagım param cıkmaz ıse amd 3600 falan hiç bi sekilde almayı dusunmuyorum o zaman

peki bir şey daha sormak ıstıyorum ben rx 570 i cıkartıp oncesınde hıcbır ıslem yapmadım pc den cok anlamıyorum cıkartıp dırekt 5600xt yi taktım bu konuda onceden sılmem falan gereken bısıler varmıydı var ise simdi ne yapmam lazım coktan yeni ekran kartını taktım

Şu rehberdekileri uygula sonra AMD'nin sitesinden işletim sistemine uygun driver'ı yüklersin.

Şu rehberdekileri uygula sonra AMD'nin sitesinden işletim sistemine uygun driver'ı yüklersin.

hocam ama suan 5600xt takılı orda eskı kart takılıykenkı ıslem anlatılıyor ben sımdı uygulamayı ındırıp temizledikten sonra yenidenbaslat dıyıp pcyı bu sekılde kullanmaya devammı edeyım sorun olmaz degılmı yanı eskı kartı tak öyle sil sonra yenı kartı tak yapmama gerek varmı

hocam ama suan 5600xt takılı orda eskı kart takılıykenkı ıslem anlatılıyor ben sımdı uygulamayı ındırıp temizledikten sonra yenidenbaslat dıyıp pcyı bu sekılde kullanmaya devammı edeyım sorun olmaz degılmı yanı eskı kartı tak öyle sil sonra yenı kartı tak yapmama gerek varmı
Eski kartını takmana gerek yok. Yeni kartınla aynı işlemleri yap sorun olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı