RX 5600XT R5 3600 sistem FPS düşük

Clawensang

Hectopat
RX 5600XT R5 3600 16 RAM B450M SH2 650W PS var bilgisayarın vermesi gereken performansı alamıyorum önceden rahat 144 FPS alırken şimdi çok daha düşük FPS alıyorum. Format attım driver güncel altta abuk subuk uygulamalar açık bırakmıyorum. Oyun içi ayarlarda 144 FPS alırken ki halinde ona rağmen eskisi gibi FPS almıyorum. PC'de yeni alalı 1,5 yıl bile olmamıştır. Termal macunu değiştirmek falan mı lazım ne yapsam düzelir? Ekipmalara bir şey mi oldu hiçbir fikrim yok.

Sıcaklık değerleri yüzünden işlemci kendini kısıtlıyor olabilir dolayısıyla ekran kartına darboğaz y

CPU temperature sıcaklık götergesi ise 95 derece sabit
İşlemci ve ekran kartı kullanımı anlık düşüyor ekran kartı 50 60 derecede
Aklıma gelenler chipset driverı ve BIOS güncellemesi oldu. Bunları güncellemeyi deneyin.

Cahilliğim için kusura bakma chipset ve BIOS'un güncellendiğini ilk defa duydum işe yararmı sebebi o olabilir mi?

Son düzenleme:
CPU temperature sıcaklık götergesi ise 95 derece sabit.
İşlemci ve ekran kartı kullanımı anlık düşüyor ekran kartı 50 60 derecede.

Cahilliğim için kusura bakma chipset ve BIOS'un güncellendiğini ilk defa duydum işe yararmı sebebi o olabilir mi?

Sebebi CPU olabilir hocam. 95 derece çok çok yüksek masaüstü bir bilgisayar için. 80'i geçmemesi tavsiye ediliyor. Soğutmada sıkıntınız var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı