RX 5600XT sistem düşük performans

Dwalfe

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayar donanımım:
Ekran kartı: RX 5600 XT
İşlemci: Ryzen 5 1600 AF.
RAM: 16 GB RAM.
Anakart: MSI B450M PRO M.2-Max.
PSU: Xigmatek X-Power 600W 80+
120 GB SSD 500 GB HDD.
Sistem özelliklerim bunlardır fakat hemen hemen her oyunda gerekli performansı alamıyorum ve kasıyor, internette sistemimim test performansları benim şu an aldığım performanstan çok daha iyi durumda, donanımlarım garanti belgelidir. Sorunum yazılımsal mı donanımsal mı bilemiyorum ve anlayamıyorum problemin tespiti için sizlerden yardım istiyorum.
Driverlarım ve Windows'um günceldir.
Önemli: Dikkatim çeken şöyle bir husus var, ekran kartı sıcaklığım asla 55 dereceyi geçmiyor ve yüzde 80'in üzerinde kullanılmıyor ama heaven Benchmark'a soktuğumda 60 derece yüzde 99'a geliyor işlemcim stres testlerinden sıcaklık değerleri normal bir şekilde çıkıyor RAM'lerimi Windows'un bellek tarama yoluyla tarattığımda hiçbir sorun bulunamadı. Sorunum donanımsal ise garantiyle sorunlu parçayı garantiye yollayacağım yazılımsal ise neler yapmam gereklidir? 20 yaşında öğrenciyim, corona dönemlerinde işten vakit buldukça zaman geçsin diye bir sistem kurdum onda da böyle bir olayla karşılaştım, çok mağdurum keyfim çok kaçık, fikirlerinizi esirgemeyiniz.
Saygılarımla.

Silent BIOS aktif mi? Bazen yanlışlıkla elinle çarpıp açabiliyor insanlar ve fark etmiyorlar

Silent BIOS aktif mi? Bazen yanlışlıkla elinle çarpıp açabiliyor insanlar ve fark etmiyorlar.
Hiçbir fikrim yok aktif olup olmadığına nerden bakarım acaba
İşlemci darboğaz yapabiliyor olabilir. Ekran kartınız hangi marka?
Xfx marka işlemci darboğaz yapsaydı kullanım oranı yüksek olmaz mıydı bir de güzel bir sogutucuyla oc yapsam faydasını gorme şansım var mı
Ekran kartınızın bios u güncel mi?
Bios yükleyemiyorum gpu can not rom diyor anlamış değilim güncel değil sanırım
XMP RAM profili açık mı? Çift slot mu tek slot mu RAM kullanıyorsunuz?
Dual channel xmp açık efendim
Bir ihtimal, monitörünüzün Hz değerleri düşük olabilir, monitörünüz nedir?
Benq zowie uzun bir modeli vardı unuttum şimdi Hz i 144 Hz lik bir durum olduğunu düşünmüyorum çünkü sistemim olması gereken kare hızını da sağlamıyor
Eğer RAM'lerin XMP ayarı yapılmışsa ve çift slot RAM kullanılıyorsa darboğaz olmaması gerek. BIOS'tan RAM profilini kontrol eder misin? @Dwalfe
Ettim efendim xmp ve dual channel kullanıyorum
İşlemci ve Ekran kartını oyun içerisinde test et. % kaç çalışıyorlar ve ısıları ne durumda. eğer ısınıyorsa kasa içi temizliği yapman gerekli. Kasanın hava yollarının açık olması gerekli.
Isı ve % lik kullanıp değerlerini burada paylaşırsan yorum yapabiliriz.
Isı ve değerlerim aynen şu şekilde the witcher 3 wild hunt 54 - 55 derece %80-85 kart kullanımı %25-30 CPU kullanımı 52 -54 derece cpu şeklinde gozlemleniyor
İşlemci darboğazı var. İşlemciyi satıp minimum 3600 geç.
İşlemci darbogazini şuanlik işlemci almadan 4.0 - 4.2 ocla çözemez miyim r5 1600 AF 12 cache e sahip 2600 da aynı kuvvette güzel bir soğutucu ve ocla performansını zaten arttırmak istiyorum fakat sorun darboğaz değil sanırım çünkü sistemimim internette test videolarını izlediğimde benden 30 40 fps fazla alıyorlar

Son düzenleme:
Hiçbir fikrim yok aktif olup olmadığına nereden bakarım acaba

XFX marka işlemci darboğaz yapsaydı kullanım oranı yüksek olmaz mıydı bir de güzel bir sogutucuyla OC yapsam faydasını gorme şansım var mı?

BIOS yükleyemiyorum GPU can not ROM diyor anlamış değilim güncel değil sanırım

Dual Channel XMP açık efendim

BenQ Zowie uzun bir modeli vardı unuttum şimdi Hz'i 144 Hz'lik bir durum olduğunu düşünmüyorum çünkü sistemim olması gereken kare hızını da sağlamıyor

Ettim efendim XMP ve Dual Channel kullanıyorum

Isı ve değerlerim aynen şu şekilde The Witcher 3 wild hunt 54 - 55 derece %80-85 kart kullanımı %25-30 CPU kullanımı 52 -54 derece CPU şeklinde gozlemleniyor

İşlemci darbogazini şuanlik işlemci almadan 4.0 - 4.2 ocla çözemez miyim R5 1600 AF 12 cache e sahip 2600'da aynı kuvvette güzel bir soğutucu ve ocla performansını zaten arttırmak istiyorum fakat sorun darboğaz değil sanırım çünkü sistemimim internette test videolarını izlediğimde benden 30 40 FPS fazla alıyorlar

Isı sorunun ve yükle kullanımda dip kullanım yok. Dolayısı ile Witcher için darboğaz söz konusu değil görünüyor. Darboğaz konusunu en basit şekilde %lik kullanımları gözlemleyerek görebilirsin dostum. Yani birisi %90 üzerindeyken diğeri düşük seyrediyorsa yüklü olan işlemleri yetiştiremiyor gibi düşünebilirsin.
Isı sorunu ise anlık FPS düşüşlerine sebep olur genelde. Ne kadar soğuk olursa o kadar yüklenebilirsin parçalara.
Oyun SSD'de yüklüyken mi testini yaptın? Geriye sadece disk sorunu kalıyor çünkü. HDD ye taşı orada çalıştır, sonra SSD'de çalıştır birde fark var mı gözlemle.
Bir de Windows bellek testi var RAM'ler içinde bu testi yaparsan RAM'lerde sorun olup olmadığını görürsün. Technopat YouTube kanalında bununla ilgili bir video vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Baktığında bende i5 8400 yanında RX 5600XT kullanıyorum. Çokta farklı değil.

Isı sorunun ve yükle kullanımda dip kullanım yok. Dolayısı ile Witcher için darboğaz söz konusu değil görünüyor. Darboğaz konusunu en basit şekilde %lik kullanımları gözlemleyerek görebilirsin dostum. Yani birisi %90 üzerindeyken diğeri düşük seyrediyorsa yüklü olan işlemleri yetiştiremiyor gibi düşünebilirsin.
Isı sorunu ise anlık FPS düşüşlerine sebep olur genelde. Ne kadar soğuk olursa o kadar yüklenebilirsin parçalara.
Oyun SSD'de yüklüyken mi testini yaptın? Geriye sadece disk sorunu kalıyor çünkü. HDD ye taşı orada çalıştır, sonra SSD'de çalıştır birde fark var mı gözlemle.
Bir de Windows bellek testi var RAM'ler içinde bu testi yaparsan RAM'lerde sorun olup olmadığını görürsün. Technopat YouTube kanalında bununla ilgili bir video vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Baktığında bende i5 8400 yanında RX 5600XT kullanıyorum. Çokta farklı değil.
Isı değerlerim ve yüzdelik kullanımlarım normal , ramleri test ettim sorun yok , dediğiniz mantıklı olabilir fakat hdd de bir oyun ssd de başka bir oyun var iki oyundada donma ve kasmalar mevcut , sanırım donanımlarımdan biri bozuk bunu nasıl tespit ederim bilemiyorum hepsinin garantisi var tespit etsem garantiye göndereceğim fakat bulamıyorum :(

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı