Bilgisayar donanımım:
Ekran kartı: RX 5600 XT
İşlemci: Ryzen 5 1600 AF.
RAM: 16 GB RAM.
Anakart: MSI B450M PRO M.2-Max.
PSU: Xigmatek X-Power 600W 80+
120 GB SSD 500 GB HDD.
Sistem özelliklerim bunlardır fakat hemen hemen her oyunda gerekli performansı alamıyorum ve kasıyor, internette sistemimim test performansları benim şu an aldığım performanstan çok daha iyi durumda, donanımlarım garanti belgelidir. Sorunum yazılımsal mı donanımsal mı bilemiyorum ve anlayamıyorum problemin tespiti için sizlerden yardım istiyorum.
Driverlarım ve Windows'um günceldir.
Önemli: Dikkatim çeken şöyle bir husus var, ekran kartı sıcaklığım asla 55 dereceyi geçmiyor ve yüzde 80'in üzerinde kullanılmıyor ama heaven Benchmark'a soktuğumda 60 derece yüzde 99'a geliyor işlemcim stres testlerinden sıcaklık değerleri normal bir şekilde çıkıyor RAM'lerimi Windows'un bellek tarama yoluyla tarattığımda hiçbir sorun bulunamadı. Sorunum donanımsal ise garantiyle sorunlu parçayı garantiye yollayacağım yazılımsal ise neler yapmam gereklidir? 20 yaşında öğrenciyim, corona dönemlerinde işten vakit buldukça zaman geçsin diye bir sistem kurdum onda da böyle bir olayla karşılaştım, çok mağdurum keyfim çok kaçık, fikirlerinizi esirgemeyiniz.
Saygılarımla.