RX 5600XT sistem PUBG oynarken anlık takılıyor

İşletim sistemi
Windows 11

b4nq

Kilopat
RAM
2*8, 2933 mhz, 18/20/20/38/69 clock
Ekran kartı
rx 5600 xt
Anakart
msi b450m pro-m2
İşlemci
amd ryzen 2600
Merhaba arkadaşlar,

PUBG oynarken oyun anlık takılıyor ve kulaklıktan yine anlık zırıltı geliyor. bu sorun, BIOS'a RAM hız ayarlarını değiştirdikten sonra başladı. X-AMP profil (2) 3200 MHz modundan, profil (1) 2933MHz moduna almıştım. Saat ayarları değişmedi. Takılma olunca eski ayarlara geri aldım ama düzelmedi. Bunu bazen sık sık bazen ara ara yapıyor. diğer oyunlarda hiçbir sorun yok. Örneğin, bfv su gibi akıyor.

Sorunu çözmek için yaptığım şeyler:

* Windows üzerinden RAM'leri denetledim. Sorun yok.
* RAM'leri eski ayarlarına geri aldım.
* RAM'ler Dual çalışıyor 8*2 (16 GB)
* Steam üzerinden oyun dosyalarını doğruladım.
* Oyunu D:'den (HDD), C:'ye aldım (SSD).
* MSI Afterburner ile kontorl ettim. Isı normal, CPU ve GPU kullanım yüzdeleri normal, stabil.
* oyunu lobide 60 FPS'e sabitleyince lobide ki sorun çözüldü, aynı şey oyunda da işe yaradı ama arzu edersiniz ki 60 FPS ile oyun akıcı oynanamaz.

açıkçası ben, RAM ayarlarının değişimi oluşan sorun ile FPS düşürerek çözülen sorun arasında bağlantı kuramadım. Daha önce ya hard disk bozulurdu ya da Power Supply. Bu optimizasyon fukarası oyunu silip tekrar yüklemek dışında başka bir çözüm yolu kalmadı. Ancak, ülkemizin Ultra-meGA-hızlı interneti yüzünden üşeniyorum 😁

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı işlemciyi GTX 1660S ekran kartı ile kullanıyordum RAM hızlarım 3200MHz PUBG de sürekli FPS düşmesi ve akıcılık sorunu yaşıyordum +70 FPS üstüne çıkmıyordu Ryzen 5 5600 aldım şu an +150 FPS rahat oynayabiliyorum sanırım işlemci hem oyuna güç harcayıp hem de ekran kartını besleyemiyor bundan dolayı ekran kartı kullanımı %30 seviyelerinde dolaşıyordu sizinkide aynı durum olabilir.

Aynı işlemciyi GTX 1660S ekran kartı ile kullanıyordum RAM hızlarım 3200MHz PUBG de sürekli FPS düşmesi ve akıcılık sorunu yaşıyordum +70 FPS üstüne çıkmıyordu Ryzen 5 5600 aldım şu an +150 FPS rahat oynayabiliyorum sanırım işlemci hem oyuna güç harcayıp hem de ekran kartını besleyemiyor bundan dolayı ekran kartı kullanımı %30 seviyelerinde dolaşıyordu sizinkide aynı durum olabilir.
Bende bir süredir 2600'ü satıp, 5600 almayı düşünüyordum; ama biraz beklemesi gerekiyor : )

Evet, bu konuya ilgi olmamış; ama ben sorunu şimdilik çözdüm ve bir başkasına faydası olabilir, diye yazıyorum. Monitörün kendi ayarları içinde ki "düşük giriş gecikmesini" ultradan kapalıya alınca düzeldi. Nasıl "ultra" oldu onu da bilmiyorum, çünkü kapalıydı, diye hatırlıyorum. Tabi bunu bulana kadar her donanım parçasını test ettim; ama çözüm beklemediğim yerden geldi. Herkese iyi forumlar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı