RX 5600XT vs RTX 2060 vs GTX 1660S

Sizce hangisi ?

• RTX 2060

Oy: 27 47,4%
  • RX 5600XT

Oy: 26 45,6%
  • GTX 1660 Super

Oy: 4 7,0%

• Oy verenlerin toplamı
    57

Watt başına performansı kastettim ben aralarında 10W'lik bir TDP farkı var, ayrıca ben GTX 1660S ile RX 5600 XT arasında kaldığı için arkadaşa bu yönde bir tavsiye verdim ki adam RTX 2060 almak bütçemi zorlar diyor. Adamın PSU'suna göre ekran kartı söylüyorum ben, Watt başına performansda NVIDIA ve AMD'nin farkını da bence sen bilmiyorsun, adamın söylediği oyuna ithafen Fortnite, PUBG, CS:GO bu oyunlarda Watt başına performans NVIDIA'da daha iyidir, aksini iddia ediyorsan araştırmanı tavsiye ederim.

Bu testlere çok aldanma aynı koşullarda yapılmamış aynı sürüm yazılım mı kullanılmış? Aynı sistem aynı işlemciyle kartları değiştirerek prizden ölçtüğün Watt değeri en doğru sonucu verir. Teknik detayda aralarında 10W'lik bir fark var.

Ha nm ve performans dedin RTX 2070 12 nm RX 5700XT 7 nm, yakın kartlar ama AMD 225W TDP yazmış NVIDIA 175W, buradan senin o mimari farkından dolayı daha performanslı tezin çürümüş oldu bence.

Son düzenleme:
2060 öneririm. Sebebi ise Nvidia'nın DLSS 2.0 teknolojisi. Cyberpunk 2077 bu teknolojiyi destekleyecek. Nvidia kanadında ise sadece RTX serisi ekran kartları DLSS 2.0 teknolojisine sahip olacak ama bana soracak olursanız bu kadar para vermişken biraz daha bütçeyi zorlayıp, borç alıp 2060 Super ya da 2070 alırım. 8 GB VRAM, 6 GB'a göre tahminim 3-4 sene daha fazla idare eder. Ayrıca gelecekteki AAA oyunları daha yüksek grafiklerde oynama şansına erişirsiniz.

Hocam çok özür dilerim bende alacağımda rx 5600xt nerede 2100 TL?

Hocam çok özür dilerim bende alacağımda rx 5600xt nerede 2100 TL?
Gaming Gecesi indirimlerinde genelde o civara düşüyor. Bu akşam takip edebilirsın.

Bu arada kartlar için yazdığım tüm fiyatlar zaten indirimli fiyatları. Aynı şekilde indirim olmadan 2500TL fiyata RTX 2060 da bulunmaz
Hem o kadar bütçe çıkmak gereksiz geliyor hem de R5 2600 işlemcinin daha üst kartları besleyeceğini sanmıyorum. Bir de PSU daha üst kartlara yetersiz kalabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sinematik sahneler haricinde GPU %99'a pek çıkmıyor gibi bazı oyunlarda çıkıyor yani dar boğaz yapıyor gibi ama biraz OC ile çözülür sorun. R5 1600, af ve 2600 ile bence GTX1660 Ti'dan yukarı kullanmamak gerek. 2070'e ciddi dar boğaz yapıyor 2060S'e da sanki biraz yapıyor gibi geldi ama 2060S tam sınırda bir kart galiba R5 1600 AF ve 2600 için.

Son düzenleme:
Turnuva varsa işin içinde işini sağlama alsın 1660S veya 2060 tercih edilebilir duruma göre.
Birkaç saat önce RTX 2060 aldık. Model olarak da ucuza geldiği için bunu tercih ettik. Umarım pişman olmayız

Yardım eden herkese teşekkür ederim. Konu kapanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…