RX 560'tan RX 570'e geçmeye değer mi?

Fyria

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Şu an RX 560, i3 4170 ve 8GB DDR3 RAM'lı bir sisteme sahibim.

Kaldı ki yıllarca tek isteğim oyunları yüksek ayarlarda 60 FPS'yi yakalamak.

Ben bahsi geçen sisteme direk RX 570 taksam ne kadar darboğaz yaşarım? Ayrıca değecek midir? Daha sonrasında Ryzen tabanlı bir sisteme geçmeyi düşünüyorum.

Geçmeye değer ama işlemcinizle bazı oyunlarda darboğaz yapabilir. Eğer ileride Ryzen sisteme geçecekseniz tavsiyem o zamana kadar bekleyip zamanı gelince komple hepsini almanız olur. Yani Ryzen sistem toplayıncaya kadar bu sistemle idare edin.

Daha sonra ryzen sisteme geçmeye düşünüyorsanız değer ki yeri geldiğinde RX570 fiyatının yakınına RX580 4/8GB indirime giriyor. Takip edip ona da yönelebilirsiniz, daha mantıklı olur.

RX 560'ı aldığın fiyattan satabilecek olsan veya yeni almış olup 14 gün iade süresi içerisinde koşulsuz şartsız RX 570'e geçme şansın olsa harcadığın paraya kesinlikle değer ve işlemcin işini görürdü, değiştirme ihtiyacı hissetmezdin diyebilirim.

Yalnızca RX570'i de ikinci el alacaksan; ancak o zaman mantıklı sayılabilecek bir hareket olur. Daha sonradan güncel nesil Ryzen tabanlı bir işlemciye geçersin. RX560 da fena kart değil ancak ihtiyaç vve isteklerini bilemiyorum tabi :)

Aslında bence cok yerinde bir karar olmaz. Neden dersen elindeki kart artık 2. el olduğu icin cok aşağı bir fiyattan satacaksin. Ornek veriyorum 400 liradan satsan rx570 için 500 600 lira daha eklmen gerekir. Ama dersen ikinci el alicam, kesinlikle değer durman hata :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı