RX 570 4 GB için 400W Yeterli mi?

beratbsl

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ben bugün uzun zamandır istediğim ekran kartı MSI RX 570 4 GB olan ekran kartını aldım ve 400 Watt bir PSU aldım. VGA to HDMI dönüştürücü almaya gittiğim bilgisayarcı bana daha fazla Watt gerek olduğunu, 400 Watt'ın yetmiceğini söyledi. Biraz tereddüt ettim, ekran kartını takmadan önce sizce ne yapmalıyım? Bu arada 1TB HDD var, i5 4590k, 8 GB RAM 800MHz, anakart Gigabyte H81mds2. Sizce ne yapmalıyım, eğer takarsam yanar mı ekran kartı?

PSU güvenilir ve sertifikalı bir marka değilse bağlamanızı önermem. RX 570 Strix aldım, 400W psu vardı ama Xilence marka ve sertifikasızdı. Açıkçası pek güvenemedim. Bir de PSU'da 6+2 Pin güç çıkışı bulunuyor mu? RX 570'i 6 Pin ile çalıştıramazsın.Sana önerim 500W ve üstü sertifikalı bir PSU alman. Riske atmaya değmez 350 TL verip güzel bir PSU al. 1000+ TL'lik kartından olma derim :)

Önerilerim ;

En az 500W 80+ sertifikalı bir PSU almanızı tavsiye ederim. Ayrıca High Power, Everest, Frisby gibi markalardan uzak durun.
Bendeki Hadron 650W PSU RX 580'i açamadı. O yüzden marka ve kalite çok önemli.

AMD 450Watt öneriyor. Ekran kartı yanmaz ama oyun sırasında bilgisayar kapanabilir.

1.jpg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı