RX 570 4 GB için sistem toplama

Ryzen 5 1600 AE (normal versiyon) alınmaz artık, ona para vermek gereksiz eski bir işlemci. Mimarisi bile eskidi, AMD eski işlemcilerini bile tek tek 12nm revize ediyor, 14nm almak pek mantıklı değil.
14 nm olduğunun farkındayım ama 400 TL gibi bir fiyata darboğaz yapmayacak bir işlemci. Arkadaşın bütçeside belli, alınır. Daha ne bekliyorsun hocam 12 nm'ler zaten yüksek fiyata satıyorlar 2. el düşük fiyata bulmam mümkün değil. Adamlar piyasa karışınca çakallık yapıp örneğin şu an r5 1600 12nm 800-900 lira arası adam 550 liraya almış geliyor 700 liraya satıyor.

R3 1200 AF ile aralarında pek fark göremedim ama güzel işlemci. Alınabilir bu.
14 nm olduğunun farkındayım ama 400 TL gibi bir fiyata darboğaz yapmayacak bir işlemci. Arkadaşın bütçeside belli, alınır. Daha ne bekliyorsun hocam 12 nm'ler zaten yüksek fiyata satıyorlar 2. el düşük fiyata bulmam mümkün değil.
Al 12nm sıfır işlemci fiyatı da belli, abartılı fiyatlar değil günümüzde.

R3 1200 AF ile aralarında pek fark göremedim ama güzel işlemci. Alınabilir bu.

Al 12nm sıfır işlemci fiyatı da belli, abartılı fiyatlar değil günümüzde.
Arkadaşım en azından r5 1600 14nm 6 core 12 thread bazı oyunlarda performansı daha iyi yansıtacaktır. Bunuda unutmamak gerek.

Arkadaşım en azından r5 1600 14nm 6 core 12 thread bazı oyunlarda performansı daha iyi yansıtacaktır. Bunuda unutmamak gerek.
Orası öyle, ona bir şey demiyorum zaten. Ama ne arkadaşın yaşadığı şehri biliyoruz ne de ikinci ele sıcak bakıp bakmadığını. Eğer İstanbul'da ise ve ikinci el alırım derse, senin dediğini alsın. Ama sıfır takıntısı varsa R3 1200 AF daha iyi bir seçim. Ama dediğim gibi, 1600 eskidi artık, mimarisi falan günümüz şartlarında çok iyi değil. Revize modeller daha mantıklı sıfırda.

Orası öyle, ona bir şey demiyorum zaten. Ama ne arkadaşın yaşadığı şehri biliyoruz ne de ikinci ele sıcak bakıp bakmadığını. Eğer İstanbul'da ise ve ikinci el alırım derse, senin dediğini alsın. Ama sıfır takıntısı varsa R3 1200 AF daha iyi bir seçim. Ama dediğim gibi, 1600 eskidi artık, mimarisi falan günümüz şartlarında çok iyi değil. Revize modeller daha mantıklı sıfırda.
Benim az bütçem olsa 2. el işlemci tercih ederdim. Bunuda arkadaşın bütçesi düşük olduğu için tercih ettim. RX 570 ekran kartını zaten dibine kadar besleyebilecek bir işlemci. Alması yararına olur. Sıfır istiyorsa onun tercihidir yapacak bişey yok sadece 400 liraya r5 1600 gördüm ve linkini bıraktım.

Benim az bütçem olsa 2. el işlemci tercih ederdim. Bunuda arkadaşın bütçesi düşük olduğu için tercih ettim. RX 570 ekran kartını zaten dibine kadar besleyebilecek bir işlemci. Alması yararına olur. Sıfır istiyorsa onun tercihidir yapacak bişey yok sadece 400 liraya r5 1600 gördüm ve linkini bıraktım.
İşlemci ve ekran kartı 2. el alımda çok riskli iki bileşen zaten, nasıl sıcak bakıyorsunuz anlamadım. Adam overclock ile suyunu çıkardığı bir işlemciyi sana ucuza satar, test günü voltajı düşürür sen de ısınmıyor sağlam çalışıyor diye alırsın, eve gelirsin takarsın anakart otomatik 1.3 civarı voltaj verir, stabilite yerlere vurur, işlemci ısınır, sonra iade etmek istersin adam telefonu açmaz elinde kalır işlemci. Geçmiş olsun.

İşlemci ve ekran kartı 2. el alımda çok riskli iki bileşen zaten, nasıl sıcak bakıyorsunuz anlamadım. Adam overclock ile suyunu çıkardığı bir işlemciyi sana ucuza satar, test günü voltajı düşürür sen de ısınmıyor sağlam çalışıyor diye alırsın, eve gelirsin takarsın anakart otomatik 1.3 civarı voltaj verir, stabilite yerlere vurur, işlemci ısınır, sonra iade etmek istersin adam telefonu açmaz elinde kalır işlemci. Geçmiş olsun.
Hocam ekran kartını 2. el al demedim ben? Ama bir kaç kere tavsiyede bulundum arkadaşın RX 570 ekran kartı yok mu zaten? İşlemci zaten en zor bozulan parça olduğu için 2. el almasını öneriyorum çünkü adamın bütçesi çok az çok anlamıyor musun?
Her satıcı kötü niyetli olduğunu sanmıyorum. Belki adam işlemcisini yükseltecek o yüzden makul fiyata satıyordur? Bunuda düşünmek gerekiyor. Ha gel dene sıcaklığa bak oyun testi yap evimde derse ona okey zaten. Anakartı kesinlikle sıfır alsın zaten. Arkadaşımız pek overclock yapmayacaksa işlemciyi ryzen 7 seviyelerine yükseltmeyecekse B350 bile tercih edilebilir.

Hocam ekran kartını 2. el al demedim ben? Ama bir kaç kere tavsiyede bulundum arkadaşın RX 570 ekran kartı yok mu zaten? İşlemci zaten en zor bozulan parça olduğu için 2. el almasını öneriyorum çünkü adamın bütçesi çok az çok anlamıyor musun?
Ben, sen ekran kartını ikinci el öneriyorsun demedim zaten, sadece ikisi riskli dedim, senin ilgilenmen gereken yer işlemci dediğim kısım. Ayrıca ikinci el işlemci konusunda dediğim riskler mevcut, ya adamakıllı çok ince ayrıntılı test yapacaksın, ya da sıfır alacaksın. İşlemciyi sıfır alman için satıcıya çok güvenmen lazım riskli bir iş yani. Arkadaş sıcak bakıyorsa ve yapacağım testlere güveniyorum diyorsa alabilir. Sakin ol dostum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı