RX 570 4GB ve i5-4570 için 500W PSU yeterli mi?

AlperAllen

Kilopat
Arkadaşlar RX 570 ve i5-4570 işlemcim bulunmakta. Dark Force Serisi 500W PSU var şuan halihazırda takılı olan. 12V kanalından 350W veriyor. Bu PSU ile bu ikili kaç sene gidebilir? Eğer ileride sorun çıkarabilir diyorsanız seneye yenilemeyi düşünüyorum 600W 80+ olarak. Şuan maddi durumum yok. Eğer ileride yetmez diyorsanız hangi PSU'yu önerirseniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sistem bende de var ama RX 570 8 GB var. 750W alırsanız rahat bir şekilde kullanırsınız. Ayrıca RAM 4 GB yükseltme yapın, HDD 500 GB ise 1 TB alın çünkü sıkıntı yaratabiliyorlar. Ama alacaksanız Seagate ya da Toshiba alın 7200 RPM'li.

Aynı sistem bende de var ama RX 570 8 GB var. 750W alırsanız rahat bir şekilde kullanırsınız. Ayrıca RAM 4 GB yükseltme yapın, HDD 500 GB ise 1 TB alın çünkü sıkıntı yaratabiliyorlar. Ama alacaksanız Seagate ya da Toshiba alın 7200 RPM'li.
Foruma hoş geldiniz. İlk olarak i5 ve RX 570 için 750W fazlasıyla gereksiz olur. Parayı çöpe atarsın.
Silverstone Strider 600W 80+ ile rahat bir şekilde kullanırsın ki verimliliği yüksek. Arkadaş konuda RAM belirtmemiş bunu neye dayanarak söylediniz? 500GB 7200RPM HDD ile 1TB 7200RPM HDD arasındaki tek fark kapasite.

Kafanın rahat etmesi adına 600W 80+ sertifikalı bir güç kaynağı kullanmanı öneririm.

Hocam 16GB RAM 1TB+500MB HDD bulunuyor zaten.
Hayır yetmez, 350W'ın kurtaracağını sanmıyorum kurtarırsa da ucunda kurtarır PSU deli gibi öter kafanızı şişirir. 600W PSU almaya bakın.
Technopat'ta dahil olmak üzere birçok foruma baktım fakat 500W PSU'nun 1-2 yıl gideceğini söylemiş herkes. 1 yıl gideceğini düşünüyordum en azından.

Hocam 16GB RAM 1TB+500MB HDD bulunuyor zaten.

Technopat'ta dahil olmak üzere birçok foruma baktım fakat 500W PSU'nun 1-2 yıl gideceğini söylemiş herkes. 1 yıl gideceğini düşünüyordum en azından.
RAM ve HDD ile alakası yok ama fazla güç gerektiğinde sistem aniden kapanabilir.

Kaliteli 500W 80+ fazlasıyla yeter.
Hocam kaliteli bir 600W 80+ PSU alacağım fakat ancak seneye. Benim asıl sorum 500W orta düzey bir PSU'nın bu parçalara 1 yıl en azından yetip yetmeyeceği.
RAM ve HDD ile alakası yok ama fazla güç gerektiğinde sistem aniden kapanabilir.
Peki önerebileceğiniz kaliteli bir PSU var mı? Mümkünse sınır 400TL olsun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı