RX 570 8 GB modeli var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen katılıyorum, önümüzdeki aylarda tahminim öyle oyunlar çıkacak ki, rx 480-580 oyunları 1080p'de akıcı oynayabilmek için bol bol ayar düşürecek bu ürünlerin kullanıcıları.

Düşünün şimdi, gtx 980 kaç sene öncesinin kartı ? Ancak nvidia 'nın 3 sene önceki teknolojisi ile verdiği performansı, rx 480-580 ancak verebiliyor günümüzde. gtx 980 ile rx 580 karşılaştırmalı testlerine bakın, gtx 980 teknolojisine rağmen (eski kart diyenler için) günümüzde halen rx 580 'i geçtiği oyunlar var.

Yok rx de tam dx12 desteği, var yok gtx'in eski serilerinde yarım yamalak dx12 desteği var diyenlerde, bahsi geçen iki kartın dx12 üstünde oyananmış rise of the tomb rider oyun testlerini inceleyebilirler.

Zaten gtx 980 sahipleri kartlarını satıp gtx 1070 lere gtx 1080 lere geçmişler, hatta gtx 1080 kullanıp kimi oyunlarda memnun kalmayanlar bile varken, Mustafa ÇAKMAK'a katılmamak elde mi ?

Özetle rx 480 ve rx 580 teknolojik bir başarı değil, sadece amd nin ayağını çukurdan çıkaran genel bir başarısıdır.
Allah aşkına ne saçmalıyorsun! GTX 980 dediğin kart zamanının en üst seviye kartlarından biri. Ekran kartı üreticileri her yıl kart çıkarmıyor. RX 580 dediğin kart DX 11'de GTX 1060'la yarışıyor, DX 12'de geçiyor. Tahminine geleyim senin mantığına göre önümüzdeki aylarda GTX 1060'ta çöp olacak. Senin tahminine göre RX 580 alanlar hata yapmış. Yorum yazarken biraz mantıklı şeyler yazın.

@NEFRiT Boş ve gerçek dışı bir yorum nasıl yapılır çok güzel özetlemişsin. Senin mantığınla hareket edeceksek R9 295X2 modeli 4-5 yıllık bir kart GTX 1070 modelinden bile daha performanslı bir kart, şimdi çıkıp diyelim AMD'nin kaç yıllık kartı GTX 1070 modelini geçiyor bu durumda senin akıl dışı mantığınla hareket edersek GTX 1070 teknolojik bir başarı değil sadece Nvidia'nın ayağını çukurdan çıkaran genel bir başarı diyelim öyleyse senin tabirinle.

Son düzenleme:
Ayrıca kendimden örnek vermek gerekir ise ben oyunlarda RX 480 i 1080p çözünürlükte kullanmak için aldım fakat gördüm ki FULL HD çözünürlük bu kartlar için leblebi çekirdek , dolayısı ile 1440p de kullanıyorum. Battlefield 1 den tutunda ROTTR,Forza horizon 3 , Doom, GTA 5 , Witcher 3, Resident Evil 7,Shadow of Mordor ve daha bir çok oyunda 1440p de ultra detaylarda rahatlıkla altından kalkabiliyor bu nedenle olmuşken 8GB olsun bence.
Aynen katılıyor ve ekliyorum. 1080p oyun için RX 470 4GB da gayet yeterli. Güzel bir monitör yoksa daha yukarıda bir kartı almaya gerek yok.

xert58x, BERWAR, FantastikTürk,

Sözüm sizlere; elbette teknolojik gelişimden ziyade yada x ürünün yeni bir ürün olmasından ziyade verdiği 3-D performansı daha önemli, kast ettiğim bu.

Şimdi sıra ile sizlere cevap vereyim:

1- xert58x:
Gtx 980 nvidia' nın bir dönem ana model kartıdır haklısın. Ancak neden rx 480-580'i bu kart ile kıyaslamam bu kadar zoruna gitti ki ? Şu anda günümüzde rx 480-580 ile gtx 980 nerede ise benzer 3-D performansı veriyor. Benzer performans veren ürünleri birbirleri ile kıyaslamanın senin için saçma olması, pekte umrumda değil.

"Önümüzdeki aylarda GTX 1060'ta çöp olacak" demişsin (benim yorumuma göre), ne zaman çöp, olup olmayacağını bilemiyoruz. Fakat bir 6 ay sonra, bir 12 ay sonra eskimeyeceğinin "garantisinin" garantisini verebilirmisin ?

12 ay sonra halen RX 580'nin ve GTX1060'ın FULL HD çözünürlükte ve HIGH ayarda bu 25 yeni oyunu açabileceğinin, "garantisini" verebilirmisin ?

25 yeni çıkacak oyun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2-BERWAR:
Şimdi siz diyorsunuz ki ? 4-5 yıllık çift GPU'lu bir kart yeni ürünle kıyaslanmaz. Bende aksini iddia ediyorum, eğer performansı eşdeğer ise ? Neden kıyaslanmasın ?

O zaman, siz ekran kartı değiştireceğiniz zaman, yeni ürün yada yeni teknoloji satın almak için değiştiriyorsanız, tabii siz bilirsiniz.

E, az müsaade edin bende performans artışı için, ürün değiştireyim, yeni bir ürünü sadece yeni bir ürün diye almak yerine, performans artışı varsa alayım.

Bakın işte ikimiz arasındaki düşünce farkı da burada, sizin için boş olan başkası için dolu olabilir.

3-FantastikTürk:

Sizin düşüncenize göre başarıdır, çok büyük başarıdır :)

Genel: Aslında ben hiç bir kart için çöp karttır, çöp olacaktır, demedim, bir kaç kişi, bu kelimeleri kullanmış, benim için çöp ürün, bambaşka bir olay. Bir internette araştırın isterseniz, çöp nedir, neye çöp denilir, ondan sonra cümleleriniz içinde bu kelimeyi "inadına" kullanmak isterseniz kullanın.

"Eskimek" ile çöp'ü aynı anlamda kullanıyorsunuz, yanlış !

Son düzenleyen: Moderatör:
xert58x, BERWAR, FantastikTürk,

Sözüm sizlere; elbette teknolojik gelişimden ziyade yada x ürünün yeni bir ürün olmasından ziyade verdiği 3-D performansı daha önemli, kast ettiğim bu.

Şimdi sıra ile sizlere cevap vereyim:

1- xert58x:
Gtx 980 nvidia' nın bir dönem ana model kartıdır haklısın. Ancak neden rx 480-580'i bu kart ile kıyaslamam bu kadar zoruna gitti ki ? Şu anda günümüzde rx 480-580 ile gtx 980 nerede ise benzer 3-D performansı veriyor. Benzer performans veren ürünleri birbirleri ile kıyaslamanın senin için saçma olması, pekte umrumda değil.

"Önümüzdeki aylarda GTX 1060'ta çöp olacak" demişsin (benim yorumuma göre), ne zaman çöp, olup olmayacağını bilemiyoruz. Fakat bir 6 ay sonra, bir 12 ay sonra eskimeyeceğinin "garantisinin" garantisini verebilirmisin ?

12 ay sonra halen rx 580 nin ve gtx 1060'ın FULL HD çözünürlükte ve HIGH ayarda bu 25 yeni oyunu açabileceğinin, "garantisini" verebilirmisin ?

25 yeni çıkacak oyun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2-BERWAR:
Şimdi siz diyorsunuz ki ? 4-5 yıllık çift GPU lu bir kart yeni ürünle kıyaslanmaz. Bende aksini iddea ediyorum, eğer performansı eşdeğer ise ? neden kıyaslanmasın ?

O zaman, siz ekran kartı değiştireceğiniz zaman, yeni ürün yada yeni teknoloji satın almak için değiştiriyorsanız, tabii siz bilirsiniz.

E, az müsade edin bende performans artışı için, ürün değiştireyim, yeni bir ürünü sadece yeni bir ürün diye almak yerine, performans artışı varsa alayım.

Bakın işte ikimiz arasındaki düşünce farkı da burada, sizin için boş olan başkası için dolu olabilir.

3-FantastikTürk:

Sizin düşüncenize göre başarıdır, çok büyük başarıdır :)

Genel: Aslında ben hiç bir kart için ÇÖP Karttır, çöp olacaktır, demedim, bir kaç kişi, bu kelimeleri kullanmış, benim için çöp ürün, bambaşka bir olay, bir internette araştırın isterseniz, çöp nedir, neye çöp denilir, ondan sonra cümleleriniz içinde bu kelimeyi "inadına" kullanmak isterseniz kullanın.

"Eskimek" ile "çöp" ü aynı anlamda kullanıyorsunuz, yanlış !

Rx 580'i GTX 980 ile kıyaslaman neden zoruma gitsin ki? GTX 980 bir dönemin tepe model kartlarından biri. RX 580 ise orta-üst seviye bir kart. Rx 580 hem güncellik hem performans olarak GTX 980 ile yarışıyor. GTX 980 bir dönem 2000 lira civarına satılıyordu RX 580 aynı performansı 1200 1300 lira civarına veriyor. 12 ay sonra yüksek ayarlarda açacağının garantisini veririm bunun içinde GTX 980'nin performansına bakabilirsin. Bu arada 3D 3D performansı veriyor diye tutturmuşsun açıklada bilelim neymiş bu 3D performansı.

GTX 980'in RX 480/580 ile eşdeğer olması, gelişen mimariyle ilgilidir. AMD'nin ayağını çukurdan kurtardığı falan değil. AMD ve Nvidia piyasada her zaman rakiptiler, iki firma da başarılı ürünler sergiledi.

GTX 980 halen güçlü bir karttır. Günümüz orta seviye kartlarıyla eşdeğer olması, onun gücünü kaybettirmez.

Rx 580'i GTX 980 ile kıyaslaman neden zoruma gitsin ki? GTX 980 bir dönemin tepe model kartlarından biri. RX 580 ise orta-üst seviye bir kart. Rx 580 hem güncellik hem performans olarak GTX 980 ile yarışıyor. GTX 980 bir dönem 2000 lira civarına satılıyordu RX 580 aynı performansı 1200 1300 lira civarına veriyor. 12 ay sonra yüksek ayarlarda açacağının garantisini veririm bunun içinde GTX 980'nin performansına bakabilirsin. Bu arada 3D 3D performansı veriyor diye tutturmuşsun açıklada bilelim neymiş bu 3D performansı.

Hocam bak şimdi, 2 bin liralık kartın verdiği performansı 1200 liralık kart veriyor deyince ? Kulağa ne kadar güzel ve hoş geliyor değil mi ? Sanki bu büyülü bir cümle ?

Peki şöyle deyince kulağa nasıl geliyor ?
Ancak 3 sene önceki nVidia'nın 3-d başarımını verebiliyor.
Nvidia' yı 3 sene geriden takip ediyor**
Bu sefer kulağa pek güzel gelmedi değil mi ?

Tabii RX 480-580 için nVidia'yı 3 sene geriden takip ediyor demek doğru olduğu kadar da R9 390 - 390X'i düşünürsek de yanlış bir cümle çünkü zaten 390 ya da 390X'de GTX 980 performansı veren kartlar.

3-D performansı derken ne kast ettiğimi büyük ihtimal biliyorsunuz ama yinede açıklayayım; tabii ki kartın 3-D başarımını, farklı çözünürlüklerde ve farklı grafik ayarlarında oyunlarda verdiği kare saniye hızını kast ediyorum.

Aslında ben "3-d performansına bakarım" derken sizde bana hak vereceksiniz biliyorum :)

Forumda bir kullanıcının şöyle bir soru sorduğunu düşünün;

Elimde R9 390X var RX 580 almayı düşünüyorum, almalı mıyım ?

Şimdi aklı başında olan kimse evet hemen koş git elindeki R9 390X kartını sat ve hemen RX 580 al demez değil mi ? Eğer bu konuda hem fikirsek, çokta üstüme gelmeniz yersiz olacaktır.

Hoşçakalın.

Kardeş Allah aşkına ne demek istediğini açıkça yaz hiçbir şey anlamıyorum cümlelerinden. Son cümlende söylemişsin elinde R9 390-390X veya GTX 980 olanın RX 580 veya GTX 1060'a geçmesi için sebep yok herhangi bir kişininde böyle bir öneri yapacağını düşünmüyorum Sosyal'de de hiç denk gelmedim. RX 580 veya 480 3 sene geriden takip ediyor demek iki kartı aynı segmentte karşılaştırıyorsun manasına geliyor. GTX 1060'ta GTX 980 ile benzer sonuçları veriyor o zaman Nvidia'da 3 sene önceki kartı geçememiş. Sonuçta 3 yıl önceki kart bu dönemde orta segment kartın performansına tekabul ediyor. Kaldı ki her şey FPS değil ki. Diyelim ki RX 580 GTX 980'den 2-3 FPS az versin yinede gidip RX 580 alınır sebebi daha güncel olmasıdır artı bunlara ek olarak daha yeni teknolojileri destekler ve sürücü desteği daha uzun olur.

Kardeş Allah aşkına ne demek istediğini açıkça yaz hiçbir şey anlamıyorum cümlelerinden. Son cümlende söylemişsin elinde R9 390-390X veya GTX 980 olanın RX 580 veya GTX 1060'a geçmesi için sebep yok herhangi bir kişininde böyle bir öneri yapacağını düşünmüyorum Sosyal'de de hiç denk gelmedim. RX 580 veya 480 3 sene geriden takip ediyor demek iki kartı aynı segmentte karşılaştırıyorsun manasına geliyor. GTX 1060'ta GTX 980 ile benzer sonuçları veriyor o zaman Nvidia'da 3 sene önceki kartı geçememiş. Sonuçta 3 yıl önceki kart bu dönemde orta segment kartın performansına tekabul ediyor. Kaldı ki her şey FPS değil ki. Diyelim ki RX 580 GTX 980'den 2-3 FPS az versin yinede gidip RX 580 alınır sebebi daha güncel olmasıdır artı bunlara ek olarak daha yeni teknolojileri destekler ve sürücü desteği daha uzun olur.

xert58x demişsin ki, "GTX 1060'ta GTX 980 ile benzer sonuçları veriyor o zaman Nvidia'da 3 sene önceki kartı geçememiş."

Bunu söylediklerime istinaden yazıyorsun değil mi ? Ancak unuttuğun konu Nvidia'nın zaten GTX 980'leri, RX 580'leri fark atarak geçmiş 3 adet yeni kartı var (1070 ve 1080 ve 1080 TI). Bu nedenle marka bazında bakarsak Nvidia, kendi performansını geçememiş diyemeyiz. Benim neden böyle bir şey demek istediğimi düşündün, anlayamadım.

Kaldı ki her şey FPS değil ki, derken bu kullanıcıdan kullanıyor değişen bir durum, artık çoğu kişi monitör alacağı zaman HZ oranı yüksek ürünler seçiyor. 120-144 gibi yüksek HZ değerlerini de bir kenara bırakırsak 1080p' de minimum 60 FPS olmalı çoğu oyuncuya göre, bilgisayar ortamında.

Sürücü desteği daha uzun olur, demişsin. Bunun aksini kanıtlayabilirim, örneğin HD 5870 ve HD 6870'in sürücü desteği geçen sene ocak ayında kesildi. (Aslında 2015'de kesilmişti ama 3-1-2016'da sürpriz bir şekilde Crimson Edition'ı bu kartlarada çıkarttılar) ve şu anda 6000 serisi altındaki kartlara bir buçuk yıldır yeni driver çıkmıyor. Bakabilirsiniz: Legacy

Oysa Nvdia'nın HD5870 - HD6870 dönemine denk düşen GTX 580 kartına bile hala driver çıkıyor, hatta bu denli eski denecek karta daha 1 hafta önce driver çıktı tam olarak 4 mayıs 2017 tarihinde.
Bakabilirsiniz: Grafik Sürücüsü - GeForce Game Ready Driver | NVIDIA

Şimdi nVidia tarafını tutarcasına bir mesaj attığımı görüyorum nereden nereye geldik, oysa ilk mesajımda ki asıl demek istediğim konu, "Ekran kartlarını çıkış tarihlerine, ya da üretim teknolojilerine göre baz almak yerine, 3-D performanslarına göre baz almak" tan başka hiç bir şey değildi.

Zaten sizde "veya GTX 980 olanın RX 580 veya GTX 1060'a geçmesi için sebep yok" derken benim dediğim (3-d performansına bakma) aynısını diyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı