RX 570 80 Derece Olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

serkang07

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sistemimde Ryzen 2600 ve ASUS ROG Strix RX 570 var. Antalya'da yaşıyorum ve olduğum oda diğer odalara göre çok daha sıcak. Kendim otururken bile terliyorum. Bunu göz önünde bulundurarak, ekran kartım 80 dereceyi görüyor olması normal midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal değildir hocam. Ben de İzmir'de yaşıyorum burası da aynı ancak şuanki ekran kartı sıcaklığım boşta 37 derece olarak gözüküyor. Bende de rx 470 var.

Ekran kartları için maksimum tolere edilebilir değer ortalama 75 derecedir ama çok sıcak havalarda ötesine geçilebiliyor. 80 dereceyi tam yükte görüyorsanız eğer, normaldir.

Boşta 80 derece dememiş zaten kasa hava akışı iyi değilse havada sıcaksa yükte 80 derece çok normal.
Yalnız yükte diyerek de belirtmemiş. Ona istinaden boştaki değerler üzerinden değerlendirdim. Ayrıca yine de yük durumunda bile normal değil. Yine kendi ekran kartımdan örnek verecek olursam, oyun oynarken en fazla 60-65 arasında seyrediyor. 80 derece dediğiniz gibi hava akışında sıkıntı varsa normaldir ancak hava akışının kötü olması da ayrı bir problem değil midir?

Yalnız yükte diyerek de belirtmemiş. Ona istinaden boştaki değerler üzerinden değerlendirdim. Ayrıca yine de yük durumda bile normal değil. Yine kendi ekran kartımdan örnek verecek olursam, oyun oynarken en fazla 60-65 arasında seyrediyor. 80 derece dediğiniz gibi hava akışında sıkıntı varsa normaldir ancak hava akışının kötü olması da ayrı bir problem değil midir?
Ayrı bir problemdir; evet, ama ekran kartının ayıbı değildir en azından. Arkadaş soruyu ekran kartı üzerinden sorduğu için o şekilde yanıt aldı.

80 dereceyi görüyor demek en fazla 80 dereceye ulaşabiliyor demektir. Aranızda cümleyi evirip çevirmek yerine sorunu çözmeye çalışın. Eğer yük altında sıcak odada maksimum 80 dereceyi görüyorsa sıkıntı yok demektir.

ekran kartımın fan ayarını manuele alıp fan speedi en yükseğe aldım boşta 32-33 derce oyunlarda ise 71-72 yi geçmedi

Arkadaşlar ben normal boşta RX 570'im var boşta 85 dereceyi buluyor. Fan ayarları da yaptım olmadı, termal macun mu sürmek gerek?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı