RX 570 adrenalin driverdan 0 RPM açılmıyor

mesut1421

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar ekran kartım ısınınca fanı yeterince dönümüyordu yani mesela 70 derecede %40 gibi bir değerde dönüyordu ben de kendim yazılımdan ayarladım fakat fan ayarını manuele alınca bu sefer Zero fan özelliğini açamıyorum. Sizce Zero fan kapanırsa ekran kartı fanlarına çok zarar verir mi veya bu özelliği açmanın bir yolu var mı (Afterburner önermeyin hocam başka çare lazım)?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sonuç bu sizin gönderdiğiniz programda watt kullanımı gibi şeyleri gostermiyor ben yapamadim galiba.
Afterburner'dan "Güç" kısmını açarsanız gözükür. İşlemcininki ise "CPU Güç" diye geçiyor.

AMD programında da Watt değeri yazmakta.

118 119 watt çekiyor hocam.
Youtube testlerine göre benzer Watt'lara sahip ama bi tık yüksek UV olmasına rağmen.
Genede sıcaklık ve RPM olarak rahatlamış baya attığınız ekran görüntüsüne göre.

Daha fazla düşürürsek FPS olarak kaybınız oluşacak.

118 119 watt çekiyor hocam.

Hocam ekran kartı profilini dengeli veya güç tasarrufu moduna alırsam ısılar düşer mi?

Eğer ekran kartı çökmeyecekse 5 10 FPS düşsün önemli değil yeter ki isinmasin şu fan sesi kafamı patlatacak çünkü.

Hocam ekran kartı profilini dengeli veya güç tasarrufu moduna alırsam ısılar düşer mi?
Onlar bir işe yaramıyor pek hocam. Güç tasarrufu modunda FPS'i sınırladığı için dolaylı olarak düşer ama dediğim gibi FPS'i 75 veya 60'a kilitliyor sadece.

Onlar bir işe yaramıyor pek hocam. Güç tasarrufu modunda FPS'i sınırladığı için dolaylı olarak düşer ama dediğim gibi FPS'i 75 veya 60'a kilitliyor sadece.

Peki güç tasarrufu modunda zaten FPS ayarı yapabiliyorum ben kafama göre bir FPS ayarı yapayım kartı o modda kullanmak zarar vermez değil mi?

Eğer ekran kartı çökmeyecekse 5 10 FPS düşsün önemli değil yeter ki isinmasin şu fan sesi kafamı patlatacak çünkü.
"Durum 4'ü" sol tık ile "Set as Max" ayarlayın ve 1100MHz yapın ve voltajı 1000Mv yapın, bakalım ne olacak. Durum 3'ü de tabi voltaj olarak 1000Mv yapın.

Birde dediğim gibi, MX-6 alıp bir macunu değiştirin cidden.

Peki güç tasarrufu modunda zaten FPS ayarı yapabiliyorum ben kafama göre bir FPS ayarı yapayım kartı o modda kullanmak zarar vermez değil mi?
O modu kullanmanız bir zarar vermez ama manası yok. Dediğiniz gibi kendiniz direk FPS'i sınırlasanız aynı.

Şu alttaki gözüken ayarları sadece kapa, aç yapıyor seçtiğiniz profile göre.

Deniyorum macun konusunda onu da halledeceğim ileride şu an idarelik bir ayar yapalım da.

Hocam böyle iyi gibi bir de biz bu ayarı yaptık ekran kartına zarar vermez deni yani yanmaz veya bozulmaz değil mi?

Dosya Ekleri

• 17479497220808489716967203976259.jpg
    204,6 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Hocam böyle iyi gibi bir de biz bu ayarı yaptık ekran kartına zarar vermez deni yani yanmaz veya bozulmaz değil mi?
Voltajı arttırma yapıyor olsaydık yanardı. Sıcaklığı düşürerek yakmayı başaramazsınız, en kötü senaryo ise voltaj yetmezse kart çöküyor ozaman dediğim gibi PC açıp kapatmanız eski haline getirir.

Eğer voltaj yetmiyor olsaydı da ozaman ilk saniyelerde direk çökerdi. Çökme ise direk ekran donuyor ve kalıyor öyle.

Hocam çok teşekkür ederim size minnettarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…