RX 570 boşta 55 derecede çalışıyor

Blackpink

Decapat
Arkadaşlar görüldüğü gibi, erkan kartı boşta, yüksüz bir şekilde çalışmaktadır. Fakat 54-55 derece çok fazla değil mi? 1 ay öncesinde boşta 30 derece'de çalışıyordu. Isınmaması için güç tasarrufunda kullanıyorum. Fakat değişen bir şey yok. Havalar ısındı acaba ondan dolayı mı? Kasada 2 adet önde 1 adet arkada egzoz fanı olmak üzere 3 adet fan var. Bu arada ekran kartı ve kasa dışındaki tüm bileşenler 7-8 yaşlarındalar. Ekran kartının bu derece ısınması anakart veya işlemci bazlı bir sorun olabilir mi?
Kullandığım Sistem:
  • MSI Armor RX 570 4 GB
  • i7-3770 CPU
  • 8 GB DDR3 1600 MHz RAM
  • Gigabyte H61H2-MV anakart
  • 600 Watt PSU
  • 1 TB WD harddisk, 8 yıllık
366143

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüldüğü üzere fan çalışmıyor. Muhtemelen 60 derece ve üstünde açıyordur. Fanların çalışmadığını düşündüğümüzde gayet normal değerler.
Güç tasarruf modu ekran kartının ısınmasını engellemez. Dengeli moda alın.

Görüldüğü üzere fan çalışmıyor. Muhtemelen 60 derece ve üstünde açıyordur. Fanların çalışmadığını düşündüğümüzde gayet normal değerler.
Güç tasarruf modu ekran kartının ısınmasını engellemez. Dengeli moda alın.
Merhaba konu dışı ama üstün bilgili birine benziyorsunuz oyüzden sormak istiyorum;
Sistemim ; Ryzen 3 2200g, Rx 570 4gb Nitro, 8gb Corsair 3000Ram, Asus Prime b350m E, (Eskiden kalma parçalarımda; 500Gb 7200Rpm Samsung Harddisk, 120gb Ssd Wd, Bross Kasa, 500W Powerboost Güç Kaynağı,
Rise of the tomb raider, Fry cry4 De oyunun bir kısmında ekran sinyal yok diyor pc reset atıyor ve şu hatayı alıyorum;
Default Radeon WattMan settings have been restored due to an unexpected system failure hatası
(csgo yüksek ayarda oynadım hiç hata vermedi)

Öncelikle merhaba . Aynı sorunu ben de yaşıyordum sapphire pulse rx570 256bit 4gb kullanıyorum. 144hz monitörüm vardı ve ekran hzini 144hz kullanıyordum. 144HZ kullanırken baktım sıcaklığım 54 derece olmuş. Çok fazla araştırdım pek yardımcı bir şey bulamadım.
Aklıma görüntüyü 60hz yapmak geldi. Başta 144hz kullanıyorken 60hz kötü gelecektir fakat ekran kartı sıcaklığı düşürmek için yapmalısın. Şu an arkada 10 sekmeli google ve microsoft teams açık ekran kartı sıcaklığım fanlar otomatikteyken 33 UMARIM YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR
(MESAJIMI TÜM SORUN YAŞAYANLARA KOPYALIYORUM Kİ HERKES YARARLANSIN)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı